TT-Line
TT-Line

München

Rådhuset i München Rådhuset i München

Rådhuset i München med det tillhörande torget som är stadens mittpunkt.

München är huvudstad i förbundslandet Bayern i södra Tyskland. München är Tysklands tredje största stad med omkring 1,3 miljoner invånare och 2,5 miljoner invånare i storstadsområdet. München har vuxit till en europeisk metropol som varje år lockar hundratusentals turister men är även en stor näringslivsstad.

München är känt för Oktoberfest. Det en fest som hålls varje år i månadsskiftet september/oktober. Den varar i två veckor och slutar första söndagen i oktober och lockar till sig många ölälskande människor. I München och delar av Bayern är det vanligt att den manliga delen av befolkningen använder Lederhosen. I centrala München finns också det jättelika tekniska museet Deutsches Museum.

SÖK & BOKA HOTELL I MÜNCHEN Gamla rådhuset i München Gamla rådhuset i München

Gamla rådhuset knappt 100 meter från det nuvarande rådhuset.

Bila till München

När du ska bila till München lämnar du förslagsvis Sverige med färjan som går från Helsingborg till Helsingör, alternativt kör Öresundsbron melan Malmö och Köpenhamn. Till Tyskland tar du antingen färjan från Rödbyhavn till Puttgarden eller kör den lite längre vägen genom Danmark och tar landgränsen vid Flensburg.

I Tyskland kör du mot Lübeck och vidare mot Hamburg på motorväg A1. Söder om Hamburg fortsätter du på A7 och passerar Hannover, Kassel och Fulda. I höjd med Würzburg sväger du av A7 och fortsätter på A3/E45 mot Nürnberg där du följer skyltningen mot München på E45.

På vägen till München passerar du staden Wolfsburg som ligger 6 mil öster om motorvägen A7 som vi tipsat om här ovan. Wolfsburg har 120 000 invånare och lämpar sig bra för en övernattning på vägen på grund av sin storlek. Nackdelen är däremot att det är en ganska lång avstickare från färdvägen.

Köra och parkera i München

I München är det som i alla storstäder mycket trafik och ett högt tempo. För att enkelt hitta i staden rekommenderar vi att du har en bra GPS i bilen, alternativt pluggar på färdvägen i förväg.

Gilla oss

TwitCount