Konstanz

GÅ TILL » Sevärdheter Båtturer Bilder Bila Konstanz
KONSTANZ VÄDER

I förbundslandet Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland ligger sköna Kontanz alldeles intill Bodensjön. Det som gör den här staden något extra unik är att den hänger samman likt en siamesisk tvilling med den schweiziska staden Kreuzlingen. Tillsammans med Kreuzlingen har de omkring 100 000 invånare. Denna sjöstad är en pittoresk ort med gamla kvarter och en gemytlig hamn som lockar många turister årligen.

SÖK & BOKA HOTELL I KONSTANZ

Kontanz är den största staden i Bodensjöregionen vilket gör den mer livlig tack vare många restauranger, bra shoppingmöjligheter samt flera evenemang året runt. Kontanz är också en universitetsstad vilket gör den mer levande. Och trots att universitet är ett av de minsta, så är det absolut en av de bästa högskolorna i landet.

Sevärdheter i Konstanz

Det finns en hel del att upptäcka i och omkring Konstanz tack vare Bodensjön först och främst. Vattenaktiviteter och båtturer, till fots eller på cykel. Ja, det finns något för alla. Zooma ut på kartan nedan för att hitta Mainau norr om staden.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Mainau
Niederburg
Sea Life
Båtturer

Mainau

Slottet Mainau

Slottet Mainau uppfördes på 1740-talet och ägs sedan 1930-talet av den svenska kungafamiljen efter att Lennart Bernadotte ärvde det.

För den som älskar natur och växtlighet i alla dess slag, ta några timmar av din semester för att upptäcka Mainau - du kommer inte att bli besviken. Denna blomsterö är öppet året om och sommartid är den omåttligt populär att besöka. Exempelvis det fjärilshuset som är ett stort tropiskt växthus fullt med färgglada fjärilar i alla möjliga storlekar som flyger runt i en en fängslande miljö. Slottsträdgården är också fantastisk att promenera i. Eller varför inte sitta på en av bänkarna längs med strandkanten och njuta av den fina sjöutsikten?

På Mainau finns det gott om uteserveringar dessutom och bra med sittplatser för den som blir trött i benen efter allt promenerande. Därtill så är bra med parkeringsmöjligheter för den som vill ta bilen hit. Dock finns det inga möjligheter att parkera ute på ön, den får man promenera ut till. Läs mer om Mainau och andra sevärdheter i området på vår sida om Bodensjön.

Koordinater: 47.705307, 9.195634

Biergarten och restaurang Mainau

Biergarten och restaurang.

Fjärilshuset Mainau

Fjärilshuset är ett tropiskt växthus med en storm mängd fjärilar som flyger fritt bland besökarna.

Blomsterplanteringar Mainau

Vackra blomsterplanteringar finns överallt i den stora parken.

Vy över Bodensjön från Mainau

Vy över Bodensjön.

Niederburg

Den gamla stadsdelen Niederburg, som en gång i tiden kallades för biskopsstaden, är Konstanz äldsta. I mitten på 1300-talet stod många av Niederburgs byggnader i brand, men trots detta så finns det fortfarande byggnader kvar sedan den här tiden. I Niederburg var många köpmän, fiskare och hantverkare verksamma och i denna stadsdel bodde många ur den rika prästerskapen. Här finns också Spitalkellerei som tillverkar vin från det här distriktet. Spitalkellerei vinproduktion har funnits sedan 1225 och är fortfarande verksamma än idag.

Koordinater: 47.664679, 9.175866

Niederburg

Sea Life

Sea Life i Kontanz är en undervattensutställning. Som under en gråmulen dag är perfekt att besöka. Utställningen är spännande för såväl gammal som ung. Här finns en undervattentunnel. Här kommer man nära inpå vattenlevande djur. Hajar och sjöstjärnor. Giftgrodor, basilisker och pirayor som lever i regnskogen till exempel. Eller havsfåglar som Antarktis pingviner. Sea Life visar upp en vattenvärld av både sötvatten som saltvattenfiskar. Samt ett tema om vattenlivet i floden Rhen som mynnar ut i Bodensjön.

Koordinater: 47.656974, 9.180256

Båtturer på Bodensjön

Båtturer på Bodensjön Konstanz

Vad vore en skön sommardag ute på sjön? Underbar under klarblå himmel såklart. Höra ljudet från vattnet som kluckar mot båten och studera den vackra utsikten där ute på sjön. Låta blicken förflyttas över landskapet och över vattnet, mot land och kanske fästa den på de fantastiska Alperna. Vill du uppleva detta så ska du unna dig en båttur på Bodensjön. Bodensjöbåtarna kryssar över sjön året om och det finns flera olika typer av turer och båtar att resa med. Vill man snabbt korsa sjön så är det ett alternativ att fara med en katamaran, vill man resa med bilen så finns det bilfärjor som rör sig över sjön till olika destinationer. Vill man resa med deluxe och nostalgisk känsla så ska man ta en tur med hjulångaren Hohentwiel. Vissa kryssningar har dessutom servering och livemusik. Så varför inte ta en båttur kvällstid och njuta av god mat och solnedgången? Det kan väl inte bli mer stämningsfullt. Läs mer om båtturer på Bodensjön.

Koordinater: 47.660750, 9.180931

Bilder från Konstanz

Konstanz

Marktstätte.

Konstanz

Torget Fischmarkt nära hamnen.

Konstanz

Hamnen och parken Stadtgarten i Konstanz.

Hamnen och parken Stadtgarten i Konstanz

Hamnen och parken Stadtgarten i Konstanz.

Bila till Konstanz

Karta - bila till Konstanz

Konstanz är beläget i västra delen av Tyskland allra längst i söder precis på gränsen mot Schweiz. Mellan Jönköping och Konstanz är det 147 mil. Vi rekommenderar att du väljer färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden, såvida du inte bor i södra eller östra Skåne och Kalmar för då är Öresundsbron ett bättre alternativ.

Genom Danmark färdas du på E47 mellan Helsingör eller Köpenhamn och färjan till Puttgarden. I Tyskland åker du först mot Hamburg på motorväg A1 och byter därefter till A7 som tar dig förbi Hannover och Kassel. I höjd med Würzburg byter du motorväg till A81 som tar dig hela vägen till Konstanz.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.