Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Resmål, bad- och semesterorter

Bad- och semesterorter i Europa

Här samlar vi tips på såväl familjevänliga badorter och semesterorter, som natursköna resmål vid sjöar, berg och floder i Europa. Oavsett om du är ute efter sol- och bad eller möjlighet till andra friluftsaktiviteter som vandring och cykling så hoppas vi att du hittar något som intresserar just dig. Vi jobbar på att skapa en så bra blandning som möjligt mellan olika typer av resmål och var de är belägna geografiskt.

Medelhavet är ett väldigt populärt resmål, men det finns även intressanta platser i det europeiska inlandet, t.ex. Schwarzwald, Transsylvanien och Moseldalen. På närmare håll finns t.ex. Travemünde i Tyskland eller Skagen, Legoland och Lalandia i Danmark.

SÖK & BOKA HOTELL I HELA EUROPA

Tips: Se var alla resmål är belägna på vår europakarta.

Julmarknader i Tyskland

Julmarknader i Tyskland

Julmarknadernas förlovade land och stämningen är på topp när tyskarna firar julens ankomst. Njut av glühwein och god mat.

Balatonsjön

Balatonsjön

Ungerns största sjö är populär bland sol- och badtörstande ungrare och utländska turister. Den grunda sjön värms snabbt upp.

Baška

Baška

Semesterorten Baška ligger på ön Krk som i sin tur är belägen i norra delen av den kroatiska skärgården i Adriatiska havet.

Bibione

Bibione

Bibione är en stor semesterort vid Adriatiska havet öster om Venedig. Här finns en 4 km lång sandstrand och massor aktiviteter.

Bled

Bled

Bledsjön som är Sloveniens näst största sjö ligger vackert belägen i det bergiga och skogiga landskapet i de juliska alperna.

Bodensjön

Bodensjön

Denna vackra alpsjö delas av tre länder; Tyskland, Österrike och Schweiz. Fantastiska vyer med Alperna som tornar upp sig i söder.

Chiemsee

Chiemsee

Chiemsee i Bayern är Tysklands näst största sjö. Populära aktiviterer är cykling, bad och utflykter till slottet på ön Herreninsel.

Gardasjön

Gardasjön

Garda är Italiens största sjö med stora variationer i landskapet. Från den bergiga norra delen till slättlandet i söder.

Gränna & Visingsö

Gränna och Visingsö

Den småländska polkagrismetropolen Gränna vid Vätterns östra strand. Härifrån tar du enkel färjan till närbelägna Visingsö.

Istrien

Istrien

På nordvästra Balkan ligger halvön Istrien, Kroatiens populäraste resmål. Omgiven av det kristallklara vackra Adriatiska havet.

Lalandia

Lalandia

Lalandia är två stora äventyrsland och vattenland i Danmark med massor skoj för barnen. De är belägna i Billund och Rödby.

Moseldalen

Moseldalen

Moseldalen är en naturskön upplevelse i Tyskland. Perfekt för cykelutflykter, båtturer och avkoppling på restaurangen.

Rab

Rab

Den kroatiska ön Rab är ett utmärkt resmål för den som vill bada i små avskiljda havsvikar med kristallklart vatten.

Rhendalen

Rhendalen

Det är inte för inte att man kallar Rhendalen för romantiska Rhen. Här kan man upptäcka ett 40-tal slott och pittoreska städer.

Schwarzwald

Schwarzwald

I sydvästra Tyskland ligger denna natursköna skogsbeklädda bergskedja som är ett mecka för vandrare och friluftsintresserade.

Toscana

Toscana

Här bjuds man på ett vidsträckt kuperat landskap med cypresser, olivträd och italienska vingårdar med sluttande odlingar.

Travemünde

Travemünde

Beläget strax norr om Lübeck ligger Travemünde med sin långa sandstrand. 30 minuters bilfärd härifrån finns nöjesparken Hansapark.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.