Facebook Like

Resmål, bad- och semesterorter

Bad- och semesterorter i Europa

Här samlar vi tips på familjevänliga badorter och semesterorter i Europa. Vi fokuserar här på sol- och bad, men ofta finns det också möjlighet till andra friluftsaktiviteter som vandring och cykling. Vi jobbar på att skapa en så bra blandning som möjligt mellan olika typer av resmål och var de är belägna geografiskt.

Medelhavet är ett väldigt populärt resmål, men det finns även intressanta platser i det europeiska inlandet, t.ex. Schwarzwald, Transsylvanien och Moseldalen. På närmare håll finns t.ex. Skagen, Legoland och Lalandia i Danmark.

Balatonsjön

Balatonsjön

Ungerns största sjö är populär bland sol- och badtörstande ungrare och utländska turister. Den grunda sjön värms snabbt upp.

Bibione

Bibione

Bibione är en stor semesterort vid Adriatiska havet öster om Venedig. Här finns en 4 km lång sandstrand och massor aktiviteter.

Bled

Bled

Bledsjön som är Sloveniens näst största sjö ligger vackert belägen i det bergiga och skogiga landskapet i de juliska alperna.

Chiemsee

Chiemsee

Chiemsee i Bayern är Tysklands näst största sjö. Populära aktiviterer är cykling, bad och utflykter till slottet på ön Herreninsel.

Gardasjön

Gardasjön

Garda är Italiens största sjö med stora variationer i landskapet. Från den bergiga norra delen till slättlandet i söder.

Julmarknader i Tyskland

Julmarknader i Tyskland

Julmarknadernas förlovade land och stämningen är på topp när tyskarna firar julens ankomst. Njut av glühwein och god mat.

Lalandia

Lalandia

Lalandia är två stora äventyrsland och vattenland i Danmark med massor skoj för barnen. De är belägna i Billund och Rödby.

Moseldalen

Moseldalen

Moseldalen är en naturskön upplevelse i Tyskland. Perfekt för cykelutflykter, båtturer och avkoppling på restaurangen.

Schwarzwald

Schwarzwald

I sydvästra Tyskland ligger denna natursköna skogsbeklädda bergskedja som är ett mecka för vandrare och friluftsintresserade.

Travemünde

Travemünde

Beläget strax norr om Lübeck ligger Travemünde med sin långa sandstrand. 30 minuters bilfärd härifrån finns nöjesparken Hansapark.

Gilla oss

TwitCount