Hitta bra däck till din bil

Oavsett om du ska iväg på en lång bilsemester i Europa eller kör till och från arbetet är det viktigt att dina däck är i gott skick. Slitna däck innebär ett mindre mönsterdjup vilket ökar risken för vattenplaning. Låter man däcken slitas alltför mycket så riskerar de att spricka sönder under färd, vilket kan orsaka en allvarlig olycka och stora skador på fälgen, bromsskivan och hela hjulupphängningen. Här hittar du olika butiker där du kan köpa däck.

Däck på bil

Däckbutiker på nätet

ABS Wheels
ABS Wheels erbjuder fri frakt och snabba leveranser.
★★★★★
Autodoc
Med en enkel däckväljare hittar du enkelt bra däck.
★★★
Bythjul
Snabba leveranser från eget lager i Norrköping.
★★★
Däckonline
1000+ monteringspartners och 30 dagars returrätt.
★★★★
Tirendo
Tirendo erbjuder montering, gratis frakt och retur.
★★★
Svenska Gummihuset
Har den mest avancerade däckväljaren på marknaden.
★★★★★

Sommardäck

Sommardäck slits vanligtvis ut fortare än vinterdäck eftersom säsongen för sommardäck är längre än vintersäsongen. Slits sommardäcken under 3 millimeter bromssträckan och risken för vattenplaning vid vått väglag betydligt. Slits de så att mönsterdjupet understiger 1,6 millimeter är det olagligt att köra med dem.

Vinterdäck

Regler för vinterdäck. Mellan 1 december och 31 mars är det krav på vinterdäck om vinterväglag råder. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april oavsett väglag. Dubbfria vinterdäck får användas året om, men eftersom det försämrar väghållning och bränslefärbrukning rekommenderar vi att man inte använder dem i onödan.

Definitionen av vinterväglag

Vinterväglag råder då det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Gilla oss

TwitCount