The White Plot
The White Plot

Köpenhamn

Köpenhamn

Köpenhamn, Nordens näst största stad och här finns det mycket att göra. Som svensk känner man sig snabbt hemma då många svenskar jobbar där och kulturen är liknande. Det finns många bra hotell och den sista tiden har den danska kronan tappat en hel del i värde, även om den fortfarande är mer värd än den svenska. Stadens äldsta delar härstammar från 1600-talet. Här presenterar vi några av de saker man verkligen inte bör missa i Köpenhamn.

SÖK & BOKA HOTELL I KÖPENHAMN

Sevärdheter i Köpenhamn

Den danska huvudstaden är full av sevärdheter. Här kan du läsa om några av dem.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Den lille havfrue
Tivoli
Ströget

Den lille havfrue

Alla som bott nära havet eller bara fått uppleva den magi som en soluppgång över ett stilla hav innebär vet att det är något speciellt. Förr ansågs det lika självklart att det fanns sjöjungfrur i Öresund som att jorden är rund. Grundaren till bryggeriet Carlsberg blev väldigt fascinerad efter att ha sett en ballett baserad på den danska nationalförfattare HC Andersens verk "Den lille havfrue" och skänkte pengar till skapandet av en skulptur av henne. Statyn finns i hamnen och har så gjort sedan 1913.

Koordinater: 55.692884, 12.599226

Tivoli

När min son var ett halvår planerade jag och min fru en resa till Köpenhamn. Det vi huvudsakligen gjorde var att gå på Tivoli, vi skyllde på vår son men i hans ålder var det uppenbarligen inte för hans skull som vi besökte denna vackra nöjespark. De som bor i den svenska huvudstaden är uppväxta med Gröna Lund som förvisso har många roliga attraktioner men det är inte som Tivoli som mer påminner om Liseberg i Göteborg. Det påminner mer om en park, med många bra restauranger och vackra blomsterarrangemang. Här finns teatrar och på scenerna uppträder stora artister, och har så gjort sedan parken öppnades så tidigt som 1843.

Koordinater: 55.673642, 12.567804

Ströget

För den som är ute efter att shoppa är denna föregångar till många städer shoppingområden något extra. Det är inte endast en gata utan egentligen 4 gator och 3 torg. När det grundades 1960 var det en föregångare att ha ett centrum utan bilar. Här hittar man allt från lokala designföretag till stora internationella modeföretag och koncerner. Om man inte är ute efter att handla kan man ha mycket nöje av de gatuartister som uppträder här och ofta är väldigt skickliga.

Koordinater: 55.678677, 12.577388

Gilla oss

TwitCount
Hotels.com