Europakarta

På denna interaktiva europakarta kan du, förutom att navigera dig bland städer och vägar, även hitta alla de städer, sevärdheter och resmål vi skriver om här på Bilsemester.net. För att förflytta fokus på vår europakarta drar du och släpper med musen, eller om du använder mobilen så sveper du bara med fingret för att förflytta dig. Använd knapparna i nedre högra hörnet för att zooma in och ut. Du kan även visa eller dölja markörer beroende på vilken kategori de berör.

Surfar du i mobilen? Välj den eller de kategorier du vill visa och aktivera sedan helskärm i kartans övre högra hörn. Då blir det enklare att navigera.

  • Sevärdheter
  • Städer
  • Resmål
  • Färja
  • Övernatta

Populära färjelinjer till Danmark och Tyskland

Se vår sida om broavgifter och färjebiljetter för fler färjor till kontinenten.

Restid: 20 minuter

Pris: 491 SEK

Restid: 20 + 45 minuter

Pris: 1 195 SEK

Restid: 20 min + 2 tim

Pris: 1 495 SEK

Restid: 4 tim 15 min

Pris: 568 SEK

Kolla även in vår sida där du kan jämföra bilförsäkringar

Uppdatera GPS:en

Innan du ger dig iväg på bilsemester i Europa bör du se till att kartorna till din GPS är uppdaterade. Kontrollera också så att du har kartor för alla länder ni ska passera. Det kan vara så att det är olika GPS-kartor för östra respektive västra Europa. Se därför till att du har alla nödvändiga kartor.

Vägkarta

En landsvägskarta, vägatlas eller bilkarta är huvudsakligen anpassad för vägtrafik, där landsvägar, motorvägar och motortrafikleder är extra tydligt utmarkerade. Termerna avser vanligtvis kartor i tryckt form, men kan även förkomma digitalt. Just de digitala varianterna är något som blivit allt vanligare på senare år. De erbjuds av såväl statliga myndigheter som Lantmäteriet och privata företag som Eniro eller Google. Många tryckta landsvägskartor inkluderar ofta översiktskartor och ett flertal som är mer detaljerade. Vanligt är att en samling vägkartor över exempelvis Europas länder inkluderar detaljerade kartor över större städer.

På senare år har de tryckta vägkartorna blivit mindre vanliga till förmån för digitala kartor och GPS:er. Fördelen med dessa är att de ständigt hålls uppdaterade, mer exakt kan beräkna sträckor, samt kan lagra stora mängder information.

Politisk europakarta

På denna politiska europakarta kan du enkelt få en översiktsbild över Europas länder. Den fungerar mindre bra som vägatlas.

europakarta

Gilla oss

TwitCount