Se till att boka i tid

Vi hjälper dig boka färjebiljetter eller hitta hotellrum i hela Europa.

Europakarta

På denna interaktiva europakarta kan du förlytta fokus genom att dra och släppa med musen. Dubbelklicka på nedanståde europakarta eller använd knapparna högst upp till vänster för att zooma. Det går utmärkt att använda den som vägatlas eftersom alla vägar utom de allra minsta finns utritade. Vi har börjat markera ut platser som kan vara av intresse men jobbar hela tiden på att lägga till ännu fler. Du kan även visa eller dölja markörer beroende på vilken typ av plats de berör.

Avgiftsbelagda motorvägar i bl.a. Frankrike, Österrike och Italien är röda medan de avgiftsfria är orangea på nedanstående europakarta.

Turistorter  Färjelägen  Temavägar  Sevärdheter  Bordershop

Innan de ger dig iväg på bilsemester i Europa bör du se till att kartorna till din GPS är uppdaterade. Kontrollera också så att du har kartor för alla länder ni ska passera. Det kan vara så att det är olika GPS-kartor för östra respektive västra Europa. Se därför till att du har alla nödvändiga kartor.

Vägkarta

En landsvägskarta, vägatlas eller bilkarta är huvudsakligen anpassad för vägtrafik, där landsvägar, motorvägar och motortrafikleder är extra tydligt utmarkerade. Termerna avser vanligtvis kartor i tryckt form, men kan även förkomma digitalt. Just de digitala varianterna är något som blivit allt vanligare på senare år. De erbjuds av såväl statliga myndigheter som Lantmäteriet och privata företag som Eniro eller Google. Många tryckta landsvägskartor inkluderar ofta översiktskartor och ett flertal som är mer detaljerade. Vanligt är att en samling vägkartor över exempelvis Europas länder inkluderar detaljerade kartor över större städer.

På senare år har de tryckta vägkartorna blivit mindre vanliga till förmån för digitala kartor och GPS:er. Fördelen med dessa är att de ständigt hålls uppdaterade, mer exakt kan beräkna sträckor, samt kan lagra stora mängder information.

Politisk europakarta

På denna politiska europakarta kan du enkelt få en översiktsbild över Europas länder. Den fungerar mindre bra som vägatlas.

europakarta

Bilsemester.net
på Twitter

Välkommen att följa Bilsemester.net på Twitter. Vi twittrar löpande ut små som stora tips som kan vara till nytta under sommarens bilsemester. Du hittar oss på @bilsemester_net