Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Europakarta

GÅ TILL » Schengenländer Euroländer Grönt kort Kartböcker

På denna interaktiva europakarta kan du, förutom att navigera dig bland städer och vägar, även hitta alla de städer, sevärdheter och resmål vi skriver om här på Bilsemester.net. För att förflytta fokus på vår europakarta drar du och släpper med musen, eller om du använder mobilen så sveper du bara med fingret för att förflytta dig. Använd knapparna i nedre högra hörnet för att zooma in och ut. Du kan även visa eller dölja markörer beroende på vilken kategori de berör.

Surfar du i mobilen? Välj den eller de kategorier du vill visa och aktivera sedan helskärm i kartans nedre högra hörn. På så sätt blir det enklare att navigera.

  • Sevärdheter
  • Städer
  • Resmål
  • Färja
  • Övernatta

Populära färjelinjer till Danmark och Tyskland

Se vår sida om broavgifter och färjebiljetter för fler färjor till kontinenten.

Restid: 20 minuter

Pris: 599 SEK

Restid: 20 + 45 minuter

Pris: 1 399 SEK

Restid: 20 min + 2 tim

Pris: 1 589 SEK

Restid: 4 tim 15 min

Pris: 840 SEK

Kolla även in vår sida om Bordershop

Schengenländer

Länder som är medlemmar i schengensamarbetet vilket innebär att det saknas gränskontroller. Det finns också länder som är med i EU men som står utanför schengen, eller länder om inte är med i EU men deltar i schengensamarbetet.

Du behöver inte visa upp ditt pass vid gränserna inom Schengenområdeten, men det är alltid bäst att ta med sig passet eller id-kortet eftersom du kan behöva styrka din identitet om du t.ex. blir stoppad av polisen. Schengenländerna får ha regler om att du måste ha med dig id-handlingar när du vistas där. Tänk på att det bara är id-handlingar som utfärdats av nationella myndigheter som är giltiga. Körkort, skattekort eller andra slags id-kort är inte giltiga resehandlingar eller identitetsbevis.

Schengenländer, karta över länder som är med i Schengen

Euroländer

Karta över länder som har euro som valuta.

Euro-länder, karta över länder som har Euro som valuta

Grönt kort (bilförsäkring)

Karta över länder där du behöver grönt kort repsektive där din svenska trafikförsäkring gäller. Läs mer om Gröna kortet.

Karta över länder där svensk trafikförsäkring gäller respektive där du behöver grönt kort

Vägkarta

En landsvägskarta, vägatlas eller bilkarta är huvudsakligen anpassad för vägtrafik, där landsvägar, motorvägar och motortrafikleder är extra tydligt utmarkerade. Termerna avser vanligtvis kartor i tryckt form, men kan även förkomma digitalt. Just de digitala varianterna är något som blivit allt vanligare på senare år. De erbjuds av såväl statliga myndigheter som Lantmäteriet och privata företag som Eniro eller Google. Många tryckta landsvägskartor inkluderar ofta översiktskartor och ett flertal som är mer detaljerade. Vanligt är att en samling vägkartor över exempelvis Europas länder inkluderar detaljerade kartor över större städer.

På senare år har de tryckta vägkartorna blivit mindre vanliga till förmån för digitala kartor och GPS:er. Fördelen med dessa är att de ständigt hålls uppdaterade, mer exakt kan beräkna sträckor, samt kan lagra stora mängder information.

En stor fördel med tryckta kartor på papper är att de fungerar även när GPS:en krånglar. De ger dessutom en bättre uppfattning om var ni befinner er och vilka städer m.m. ni passerar under resans gång.

Motormännens Vägatlas Europa

Vägatlas Europa Motormännen

228 kr

HANDLA

Motormännens Vägatlas Sverige

Vägatlas Sverige Motormännen

204 kr

HANDLA

Leginds Vägatlas Sverige

Leginds Vägatlas Sverige

156 kr

HANDLA

Norstedts Vägatlas Europa

Norstedts Vägatlas Europa

209 kr

HANDLA

Leginds Vägatlas Europa

Leginds Vägatlas Europa

169 kr

HANDLA

Vår Sverigeatlas

Vår Sverigeatlas

119 kr

HANDLA

Uppdatera GPS:en

Innan du ger dig iväg på bilsemester i Europa bör du se till att kartorna till din GPS är uppdaterade. Kontrollera också att du har kartor för alla länder ni ska passera. Det kan vara så att det är olika GPS-kartor för östra respektive västra Europa. Se därför till att du har alla nödvändiga kartpaket installerade på din GPS.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.