Hamburg

GÅ TILL » Sevärdheter Bilder Bila Parkera Rådhuset i Hamburg

Alster-arkaden med rådhuset i bakgrunden samt kanalen som leder vatten från Alstersjöarna till Elbe.

HAMBURG VÄDER

Hamburg (Freie und Hansestadt Hamburg) är både ett tyskt förbundsland och Tysklands näst största stad. Invånarantalet är 1,7 miljoner invånare, med förorter bor här 3,2 miljoner. Hamburg är en av Tysklands viktigaste städer, inte minst genom stadens containerhamn som är en av Europas största. Ekonomiskt och kulturellt utgör staden ett centrum för hela nordvästra Tyskland.

SÖK & BOKA HOTELL I HAMBURG

Sevärdheter

Den tyska storstaden Hamburg erbjuder en stor mängd sevärdheter, restauranger och attraktioner. Oavsett om du gillar shopping, botaniska trädgårdar eller restaurang- och museibesök så har Hamburg mycket att erbjuda.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Miniatur Wunderland
Speicherstadt

Speicherstadt

Speicherstadt Hamburg

På en 1,5 kilometer lång ö i floden Elbe och Hamburgs hamnområde ligger Speicherstadt. Området med lagerhus i tegel i nygotisk stil började byggas 1883 som en del av Hamburgs frihamn. Området stod klart 1888, samma år som Hamburg förlorade sina tullrättigheter gentemot övriga Tyskland. Speicherstadt fick utstå kraftiga bombningar under andra världskriget men började återuppbyggas efter kriget. Återuppbyggnaden var färdig 1967. Messberg och Baumwall är de tunnelbanestationer som är närmast. Speicherstadt museum är ett av de populära turistmålen.

Koordinater: 53.542801, 9.986103

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland är ett stort modelljärnvägslandskap uppbyggt kring den fiktiva staden Knuffingen, men även andra verkliga städer och länder finns representerade. Däriblend det evigt snötäckta Sverige. Modelljärnvägens räls mäter hela 10 kilometer och trafikeras av 800 tåg som tillsammans drar 10 000 vagnar. Minitur Wunderland har över 200 000 invånare. Genom utplacerade knappar kan besökare interagera med och styra händelser i landskapet. Miniatur Wunderland hittar du på adressen Kehrwieder 4, 20457 Hamburg.

Koordinater: 53.543815, 9.988498

Bilder från Hamburg

Rådhuset Hamburg

Hamburgs rådhus och det stora rådhustorget.

Sightseeingbuss i Hamburg

Sightseeingbussarna i Hamburg heter Stadtrundfahrt.

St. Nikolai Memorial Hamburg

St. Nikolai Memorial. Kyrkan förstördes vid de allierades bombanfall mot Hamburg 1943.

Elbphilharmonie Hamburg

Det stora konserthuset och skrytbygget Elbphilharmonie i Speicherstadt vid Elbe.

Den nedre Alstersjön Hamburg

Den nedre Alstersjön (Binnenalster) med båtturer och trevliga promenadvägar.

Bila till Hamburg

För de flesta svenskar tar det inte mer än en dag att bila till Hamburg. Bor du i Stockholm eller söder därom så tar resan under cirka 11 timmar. för de flesta bilresenärerna är det E4 eller E6 som är de snabbaste vägarna genom Sverige. Därefter tar man antingen färjan mellan Helsingborg och Helsingör eller Öresundsbron i Malmö för att komma till Danmark. Genom Danmark är det ungefär 20 mil som man vanligtvis klarar av på lite under två timmar. Danmark lämnar man lämpligen bakom sig i Rödbyhavn på den syddanska ön Lolland. Resan går sedan med Scandlines färja till Puttgarden i Tyskland. När du kommer till Tyskland återstår ungefär 17 mil till Hamburg som skyltas tillsammans med Lübeck direkt när du kommer i land.

När du närmar dig Hamburg byter skyltarna karaktär en aning. Istället för Hamburg står det då HH följt av stadsdel eller förstad till Hamburg soom avfarten avser. För att smidigt komma till de centrala delarna kör du av vid antingen HH-Jenfeld eller HH-Zentrum.

Köra och parkera

Kanal i Hamburg som leder vatten från Alstersjöarna

Willy-Brandt-Strasse som utgör en form av södra ringled förbi innerstaden.

I Hamburg är tempot i trafiken ganska högt. Hamburgarna är ofta stressade bakom ratten och gillar inte sega förare som tar tid på sig vid trafikljusen. Var därför på alerten och se till att veta var du ska. En bra GPS är ett mycket användbart och rekommenderat hjälpmedel för bilförare som inte hittar i Hamburg.

I centrala Hamburg finns det gott om parkeringshus som dessutom är väldigt billiga om man jämför med priserna i t.ex. Stockholm. Det finns även gott om parkeringar utmed gatorna, men se till att du har koll på reglerna. I Hamburg används både hjullås och bortforsling av felparkerade bilar.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.