Se till att boka i tid

Vi hjälper dig boka färjebiljetter eller hitta hotellrum i hela Europa.

Bila till Hamburg

Tysk motorväg

För de flesta svenskar tar det inte mer än en dag att bila till Hamburg. Bor du i Stockholm eller söder därom så tar resan under cirka 11 timmar. för de flesta bilresenärerna är det E4 eller E6 som är de snabbaste vägarna genom Sverige. Därefter tar man antingen förjan mellan Helsingborg och Helsingör eller Öresundsbron i Malmö för att komma till Danmark. Genom Danmark är det ungefär 20 mil som man vanligtvis klarar av på lite under två timmar. Danmark lämnar man lämpligen bakom sig i Rödbyhavn på den syddanska ön Lolland. Resan går sedan med Scandlines färja till Puttgarden i Tyskland. När du kommer till Tyskland återstår ungefär 17 mil till Hamburg som skyltas tillsammans med Lübeck direkt när du kommer i land.

När du närmar dig Hamburg byter skyltarna karaktär en aning. istället för Hamburg står det då HH följt av stadsdel eller förstad till Hamburg soom avfarten avser. För att smidigt komma till de centrala delarna kör du av vid antingen HH-Jenfeld eller HH-Zentrum.

Köra och parkera i Hamburg

I Hamburg är tempot i trafiken högt. Hamburgarna är ofta stressade bakom ratten och gillar inte sega förare som tar tid på sig vid trafikljusen. Var därför på alerten och se till att veta var du ska. En bra GPS är ett mycket användbart och rekommenderat hjälpmedel för bilförare som inte hittar i Hamburg.

I centrala Hamburg finns det gott om parkeringshus som dessutom är väldigt billiga om man jämför med priserna i t.ex. Stockholm. Det finns även gott om parkeringar utmed gatorna, men se till att du har koll på reglerna. I Hamburg används både hjullås och bortforsling av felparkerade bilar.

Kortfattat om Hamburg

Hamburg (Freie und Hansestadt Hamburg) är både ett tyskt förbundsland och Tysklands näst största stad. Invånarantalet är 1,7 miljoner invånare, med förorter bor här 3,2 miljoner. Hamburg är en av Tysklands viktigaste städer, inte minst genom stadens containerhamn som är en av Europas största. Ekonomiskt och kulturellt utgör staden ett centrum för hela nordvästra Tyskland.

SÖK & BOKA HOTELL I HAMBURG