Venedig

GÅ TILL » Sevärdheter Väder Transport Bilder Venedig

Det finns ingen säker källa på när Venedig grundades. Det som i dag är Venedig utvecklades redan under den senare antiken i form av utspridda orter som låg på de olika öarna i lagunen. Namnet Venedig kommer av folket, veneter, som levde i området. Regionen som Venedig ligger i heter Veneto. Kommunen Venedig omfattar flera omkringliggande öar, men den man brukar syfta på i turistsammanhang är huvidön Giudecca som delas av Grand Canal. Hela Venedigs innerstad (Giudecca) är bilfri undantaget den vändplan som finns vid piazzale Roma i den västra delen av stadskärnan. Det vanligaste transportslaget är att vandra till fots, men det går även att ta båttaxi.

SÖK & BOKA HOTELL I VENEDIG Venedig

Sevärdheter i Venedig

Venedig är en stor turistmagnet, vilket du kommer märka när du är på plats. Under högsäsong befolkas stadskärnan uppskattningsvis av 90% turister. Det är mycket trängsel till de populäraste sevärdheterna som Markuskyrkan. Det finns dock väldigt lugna delar av stadskärnan om man tar sig en bit bort från de värsta turiststråken och framförallt färjeterminalen i närheten av Markusplatsen. De värsta turistmagneterna finns beskrivna oändigt antal gånger i olika reseguider, därför försöker vi istället tipsa om ett lite mer okänt guldkorn i den "flytande staden".

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Bokhandeln

Bokhandeln

Denna bokhandel är förutom en affär också en sevärdhet. Här råder inte militärisk ordning och struktur bland böckerna som saluförs, istället råder ett mindre kaos inne i den mörka lokalen inne i gränden. Här har även bokhandelns katter en särskild plats. För det mesta ligger de och sover i skuggan, men du som besökare kan ge dem dricks som används för att köpa kattmat.

Koordinater: 45.437910, 12.342289

Bokhandeln i Venedig Bokhandeln i Venedig Bokhandeln i Venedig Bokhandeln i Venedig Bokhandeln i Venedig

Väder och klimat

VENEDIG VÄDER

Venedig har ett fuktigt subtropiskt klimat med kalla vintrar och väldigt varma somrar. 24-timmarsmedlet i januari är 3,3°C, och för juli är denna siffra 23,0°C. Nederbörden sprids relativt jämnt under hela året och är i medeltal 748 millimeter.

Kollektivtrafik och transporter

Till Venedig tar man sig enklast med buss, tåg eller bil. Däremot går det inte att komma så centralt med något av dessa transportslag. Väljer man något av dessa färdmedel hänvisas man till tågstation, busshållplats eller parkering vid den allra västligaste delen av stadskärnan. Eftersom vi här på Bilsemester föutsätter att du är bilburen så rekommenderar vi istället att parkera långt utanför Venedig för att sedan ta båt in till färjeterminalen vid Markusplatsen. På så sätt hamnar man mitt i Venedig direkt. Gör man en utflykt från badorterna Bibione eller Caorle som ligger öster om Venedig så tar man lämligtvis båten från Punta Sabbioni.

För transport inom stadskärnan är det enklast att gå, men det går även att ta båttaxi om man ska en längre sträcka.

Bilder från Venedig

Venedig Venedig Venedig
Venedig Venedig Venedig Venedig Venedig Venedig Venedig

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.