Övernatta i Lübeck

Övernatta i Lübeck

Lübeck är en stad i norra Tyskland med 213 000 invånare. Från färjeläget i Puttgarden är det ungefär 9 mil till Lübeck. Från Puttgarden tar det ungefär en timma att köra denna sträcka. Man kan tycka att det borde gå snabbare men de första milen är landsväg, och motorvägen börjar först i Heiligenhafen på det tyska fastlandet.

Om du bor i norra Götaland eller södra Svealand så brukar det vara lagom att stanna i Lübeck för en första övernattning. Det går att köra längre om man håller högt tempo och börjar tidigare på morgonen. Tänk dock på att trötthet påverkar bilkörningen lika mycket som alkohol. Det kan vara värt att stanna och vila upp sig inför den fortsatta resan.

Hotell i Lübeck

Lübeck är en riktig turiststad vilket gör att det finns många hotell i staden. Om du bara ska övernatta kan det vara bättre och billigare att välja ett hotell som inte ligger så centralt. Nackdelen är då att det blir omständigare att ta sig in till centrum om ni vill äta på restaurang och se er omkring.

Nära motorvägen hittar du bl.a. Golden Tulip Lübecker Hof och Ibis Hotel, som därmed ligger mindre centralt. Vill du bo i Lübecks medeltida stadskärna är Hotel Alter Speicher ett varmt rekommenderat hotell.

SÖK & BOKA HOTELL I LÜBECK

Hotel Alter Speicher

Hotel Alter Speicer ligger i den västra delen av innerstaden vilket gör det smidigt att ta sig dit från motorväg A1. Hotellet har flerspråkig personal och rummen är fräscha och trevligt inredda. Hotellrummen har bl.a. toalett/dusch, TV och minibar. Hotellet erbjuder dessutom trådlös internetuppkoppling mot en tilläggsavgift.

BOKA DETTA HOTELL ELLER SE AKTUELLA PRISER

Sevärdheter i Lübeck

I Lübeck finns många sevärdheter. Hela den medeltida innerstaden är en sevärdhet i sig. Staden har många kyrkor och i St: Petrikyrkan kan man åka upp i tornet till en utsiktsplattform varifrån man har en fin utsikt över hela staden. I Lübeck hittar man desstum nobelpristagaren Günter Grass hus som nu är ett museum. Stadens rådhus och rådhustorget är också en sevärdhet som bör besökas.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.