Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Övernatta i Lübeck

Övernatta i Lübeck

Lübeck är en stad i norra Tyskland med 213 000 invånare. Från färjeläget i Puttgarden är det ungefär 9 mil till Lübeck. Från Puttgarden tar det ungefär en timma att köra denna sträcka. Man kan tycka att det borde gå snabbare men de första milen är landsväg, och motorvägen börjar först i Heiligenhafen på det tyska fastlandet.

Om du bor i norra Götaland eller södra Svealand så brukar det vara lagom att stanna i Lübeck för en första övernattning. Det går att köra längre om man håller högt tempo och börjar tidigare på morgonen. Tänk dock på att trötthet påverkar bilkörningen lika mycket som alkohol. Det kan vara värt att stanna och vila upp sig inför den fortsatta resan.

Hotell i Lübeck

Lübeck är en riktig turiststad vilket gör att det finns många hotell i staden. Om du bara ska övernatta kan det vara bättre och billigare att välja ett hotell som inte ligger så centralt. Nackdelen är då att det blir omständigare att ta sig in till centrum om ni vill äta på restaurang och se er omkring.

Nära motorvägen hittar du bl.a. Golden Tulip Lübecker Hof och Ibis Hotel, som därmed ligger mindre centralt. Vill du bo i Lübecks medeltida stadskärna är Hotel Alter Speicher ett varmt rekommenderat hotell.

SÖK & BOKA HOTELL I LÜBECK

Sevärdheter i Lübeck

I Lübeck finns många sevärdheter. Hela den medeltida innerstaden är en sevärdhet i sig. Staden har många kyrkor och i St: Petrikyrkan kan man åka upp i tornet till en utsiktsplattform varifrån man har en fin utsikt över hela staden. I Lübeck hittar man desstum nobelpristagaren Günter Grass hus som nu är ett museum. Stadens rådhus och rådhustorget är också en sevärdhet som bör besökas.

Shopping

I centrala Lübeck hittar man såväl många småbutiker som stora gallerior. Bland galleriorna är Haerder-Center och Karstadt de större och ligger nära det centrala Rådhustorget. Utmed den 500 meter långa Hüxstrasse, en östlig sidogata till gågatan Breite Strasse, finns över 120 småbutiker, restauranger och barer.

I utkanten av staden ligger köpcentrumet CITTI-Park med många butiker i en inomhusgalleria. Här finns också den stora mataffären CITTI-markt som bl.a. har en stor avdelning för vin, sprit och öl. Passar du på att övernatta i Lübeck på väg hem från bilsemestern i Europa så är CITTI-Markt ett mycket bra alternativ till att stanna i Heiligenhafen, Burg eller Puttgarden för att inhandla alkohol. Utbudet av framförallt öl är dock lite mindre, men man slipper i stort sett bara den värsta danska skräpölen. Sortimentet av vin och sprit är jämförelsebart eller till och med bättre än i de utpräglade gränshandelsbutikerna.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.