TT-Line
TT-Line

Bila till Paris

Paris Paris

Den snabbaste och kortaste vägen att bila till Paris är att köra genom Danmark och ta färjan mellan Rödbyhavn och Puttgarden till Tyskland. Därefter kär du mot Hamburg, och sedan vidare mot Bremen och Köln. Från Köln är det bara några mil till den Belgiska gränsen där du kör mot förbi Aachen och Liège. När du kommer till Frankrike ska du hamna på motorvägen A2 och därefter A1 vidare till Paris.

Ett alternativ är att fortsätta på A7 söderut från Hamburg. Vid Hannover kör du västerut mot Dortmund för att sedan passera Bochum och Duisburg på motorväg A40 mot den belgiska gränsen.

SÖK & BOKA HOTELL I PARIS

Köra och parkera i Paris

Trafiktempot i Paris är mycket hetsigt och fransmännen verkar hellre dö i ett bilvrak än att släppa på gasen och komma fram några minuter senare. Ha koll på vågade filbyten och försök till varje pris att undvika "cirkulationsplatsen" vid Triumfbågen. "Cirkulationsplatsen" är åttafilig och saknar vägmarkering för de olika filerna.

Notera även att det inte är en cirkulationsplats i svensk bemärkelse. Här saknas vägmärket för cirkulationsplats vilket gör att det är högerregeln som gäller. Därav den klump av bilar som stannar mitt i "cirkulationsplatsen" i videon nedan. De som ska in i rondellen kommer från höger och har därför företräde. Var uppmärksam på detta vid alla korsningar som liknar cirkulationplatser, de är mycket vanliga i Frankrike.

I parkeringshusen ligger normaltaxan på >25€/dygn. Parkerar man istället utanför Boulevard Périphérique (ringmotorvägen) och ta sig in till centrum via Metron kommer man billigare undan samtidigt som man slipper köra i den ganska hetsiga trafiken.

1. Parking Paris 19 234 rue de Crimée (ard.19) 15€/ dygn.
2. Vincipark Place Emile Cresp 92120 Montrouge (ard.14) 13€/ dygn.
3. Vincipark 80 Boulevard Jean Jaurès 92110 Clichy-la-Garenne 11€/ dygn.

Är vägkanten gulstreckad betyder detta parkeringsförbud, även om parisborna kan ge bild av att detta är vanlig boendeparkering. I Paris gäller 24h-regeln, undantaget parkeringshus. För resten av landet gäller generellt 7 dagar, men lokala avvikelser finns.

Under augusti månad blir det lite lugnare i staden då många fransoser lämnar Paris för att semestra i landets kustregioner. Under denna tid är det betydligt lättare att hitta gratis parkeringsmöjligheter.

Om framrutan förskönats med en parkeringsbot så kan man bege sig till en tobaksaffär och köpa ett speciellt frimärke för den summan som framgår på boten. Klistra sedan märket på boten och lägg den i närmaste postlåda.

Bilder från Paris

Floden Seine i centrala Paris Floden Seine i centrala Paris

Floden Seine i centrala Paris.

Utsikt från Eiffeltornet Utsikt från Eiffeltornet

Utsikt från Eiffeltornet.

Utsikt från Eiffeltornet Utsikt från Eiffeltornet

Utsikt från Eiffeltornet.

Utsikt från Eiffeltornet mot finansdistriktet La Defense Utsikt från Eiffeltornet mot finansdistriktet La Defense

Utsikt från Eiffeltornet mot finansdistriktet La Defense. I förgrunden parken Marsfältet (Champ de Mars)

Utsikt från Montmartre Utsikt från Montmartre

Utsikt från Montmartre.

Utsikt från Montmartre Utsikt från Montmartre

Utsikt från Montmartre.

Gilla oss

TwitCount