Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Övernatta i Leipzig

Leipzig är beläget i östra Tyskland 19 mil söder om Berlin. Utanför Leipzig passerar trafiken på motorväg A9 som går mellan Berlin och München. A9 är den primära motorvägen för de som väljer korsa Tyskland längre österut. Då är det lämpligt att välja någon av Scandlines eller Stenalines färjor till Rostock eller Sassnitz.

Övernatta i Leipzig

Leipzig är med sina 522 000 invånare den näst största staden i förbundslandet Sachsen och är ett av Sachsens sex Oberzentren. Staden bildar tillsammans med grannstaden Halle an der Saale en del av metropolregionen Sachsendreieck. Leipzig är en viktig infrastrukturell knutpunkt och ett av de viktigaste näringslivscentrumen i östra Tyskland.

Att övernatta Leipzig lämpar sig bra för dem som valt att åka nattfärjan till Sassnitz och sedan hålla ett ganska lugnt tempo med många raster. Mellan Sassnitz och Leipzig är det exakt 50 mil.

Sevärdheter och kultur i Leipzig

I Leipzig hittar man museer som Deutsche Buch- und Schriftmuseum der Deutschen Bücherei Leipzig, Sportmuseum Leipzig och Zeitgeschichtliche Forum.

Johann Sebastian Bach verkade i staden under många år och han hade organisttjänsten i Thomaskyrkan. Han dog i Leipzig och är även begravd i Thomaskyrkan. Sångaren Bill Kaulitz och gitarristen Tom Kaulitz som är medlemmar i bandet Tokio Hotel är födda i Leipzig. Även Till Lindemann, sångare i bandet Rammstein, är född här.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.