Övernatta i Leipzig

Leipzig är beläget i östra Tyskland 19 mil söder om Berlin. Utanför Leipzig passerar trafiken på motorväg A9 som går mellan Berlin och München. A9 är den primära motorvägen för de som väljer korsa Tyskland längre österut. Då är det lämpligt att välja någon av Scandlines eller Stenalines färjor till Rostock eller Sassnitz.

Övernatta i Leipzig

Leipzig är med sina 522 000 invånare den näst största staden i förbundslandet Sachsen och är ett av Sachsens sex Oberzentren. Staden bildar tillsammans med grannstaden Halle an der Saale en del av metropolregionen Sachsendreieck. Leipzig är en viktig infrastrukturell knutpunkt och ett av de viktigaste näringslivscentrumen i östra Tyskland.

Att övernatta Leipzig lämpar sig bra för dem som valt att åka nattfärjan till Sassnitz och sedan hålla ett ganska lugnt tempo med många raster. Mellan Sassnitz och Leipzig är det exakt 50 mil.

Sevärdheter och kultur i Leipzig

I Leipzig hittar man museer som Deutsche Buch- und Schriftmuseum der Deutschen Bücherei Leipzig, Sportmuseum Leipzig och Zeitgeschichtliche Forum.

Johann Sebastian Bach verkade i staden under många år och han hade organisttjänsten i Thomaskyrkan. Han dog i Leipzig och är även begravd i Thomaskyrkan. Sångaren Bill Kaulitz och gitarristen Tom Kaulitz som är medlemmar i bandet Tokio Hotel är födda i Leipzig. Även Till Lindemann, sångare i bandet Rammstein, är född här.

Gilla oss

TwitCount