Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Rapallo

GÅ TILL » Sevärdheter Restauranger Väder Bilder Bila Strandpromenaden Rapallo

Strandpromenaden i Rapallo

SÖK & BOKA HOTELL I RAPALLO

På den italienska rivieran i provinsen Genova i Ligurien så påträffas den populära semesterorten Rapallo. En stad med cirka 30 000 invånare. Den ligger fint invid Liguriska havet och sommartid översvämmas Rapallos båthamn av lustjakter och lyxiga segelbåtar. Rapallo är en stad som är känd för sina fredsfördrag på 1920-talet och sin 1500-talsborg som ligger på stranden. Staden har en fin strandpromenad dekorerad med palmer och längs med Lungomare Vittorio Veneto finner man flera uteserveringar. Rapallo omges av ett fantastiskt vackert bergslandskap, och där ovanför staden drygt 600 meter över havsytan ligger helgedomen Santuario di Nostra Signora Di Montallegro. En magnifik basilika i marmor. Hit kan man ta sig med linbana. Liften finner man vid tågstationen och färden tar cirka sju minuter. Det går även bra om man så vill att ta bilen eller att promenera. Då staden ligger vid kusten så attraherar den med alla möjligheter kring båtliv, bad och fiske. Längs med kustremsan finns det också guldkorn i form av olika strandområden med turkosblått vatten som är omåttligt populära varma sommardagar. Följ Via San Michele di Pagana och vidare till gränskommunen Santa Margherita Ligure med sin strand Spiaggia Minaglia Beach. Och för den som vill ge sig ut på havet så finns det goda möjligheter till att hyra båt i Rapallos hamn.

Välkommen till trevliga Rapallo!

Utfyktsmål och sevärdheter i Rapallo

Det finns många sevärdheter i och omkring Rapallo som historiska platser, vackra naturområden såsom naturparken på Portofinoberget och gränskommuner med intressanta turistattraktioner som lockar. Längs med Liguriska havet finns det så mycket fint att upptäcka.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Spiaggia San Michele
San Fruttuoso
Faro di Portofino

Spiaggia San Michele di Pagana

San Micheles kostnadsfria badvik bjuder på bekvämligheter. Här finns det nära till caféer och restauranger för den som blir sugen på något gott under sin badvistelse. Det är också tryggt med badvakten som håller till på stranden. Det finns dessutom toaletter och dusch samt solstolar för den som vill ligga bekvämt. Stranden är barnvänlig, men relativt liten för den som är van vid långa och breda stränder. Det tar ungefär 20-25 minuter att nå till fots från Rapallo, och med bilen tar det cirka 5 minuter. Här kan det dock vara svårt att hitta parkering då stranden är en populär plats för såväl turister såsom ortsbor.

Koordinater: 44.340650, 9.224254

San Fruttuoso

I San Fruttuosos lagunen på 17 meters djup finner man den 2½ meter höga kristusstatyn Cristo degli Abissi. Skulpturen sträcker ut sina armar och tittar upp mot havsytan. Där har den stått sedan 1954 och tilldragit sig såväl dykande turister som fiskar och andra levande marina varelser. San Fruttuoso ligger precis nedanför Portofinoberget och naturparken attraherar många motionärer med sin vackra natur och sina fina vandringsleder. I San Fruttuoso finns det romanska klostret Abbazia di San Fruttuoso di Capodimonte som har lockar besökare varje år. Den ligger så fint invid det kristallklara vattnet. Och precis intill en badstrand som synnerligen är uppskattad sköna sommardagar. Observera att man tar sig till San Fruttuoso med båt eller till fots över Portofinoberget.

Koordinater: 44.315862, 9.176436

Faro di Portofino

Faro di Portofino Rapallo

Portofinos vita fyr med sin cocktailbar är vackert beläget på sin landtunga. Den ligger på en klippkant och hit kan man ta sig till fots längs med ett promenadstråk som inte är alltför svårt att gå. Utsikten uppe vid fyren är spektakulär och baren är öppen flera dagar i veckan och vid bra väder. Fyren i sig är inte möjlig att besöka, men det är vyerna som lockar lokalbefolkningen och semesterfirare hit. Alldeles i närheten finns också helgedomen Chiesa di San Giorgio och slottet Castello Brown som är populära turistattraktioner.

Koordinater: 44.303217, 9.209635

Restauranger i Rapallo

Rapallo

En stad vid kusten har såklart flera restauranger med det marina temat på menyn.

På exklusiva hotell Excelsior Palace finns Ristorante Lord Byron som utöver fisk och skaldjur serverar mat från det italienska köket. En restaurang med en fantastisk utsikt med en härlig terass och en elegant interiör. Ute som inne, här kan man njuta av den bästa servicen och god mat i en fin miljö.

När man är i Italien så ska man passa på att äta deras internationellt kända degskiva till maträtt. Pizzan! Pizza! Längs med Rapallos kända promenadstråk, på Lungomare Vittorio Veneto där hittar man Ristorante Vesuvio. En "pizzeria" som är uppskattad för sina goda pizzor, men serverar förutom pizza också fisk och skaldjur samt annat kulinariskt.

Vid Rapallos turisthamn finns det flera restauranger och barer att välja på med fin utsikt. En av dessa är Ristorante La Darsena di Rapallo som många gärna besöker när mörkret har lagt sig, när ljuset som speglar sig vattnet så skapar det en mysig stämning. Men förutom den sköna atmosfären så finns här god mat och dryck att avnjuta. Och servicen här är mycket bra.

Väder och klimat

RAPALLO VÄDER

Rapallo har ett subtropiskt klimat efterom bara en sommarmånad har mindre än 40 millimerers nederbörd, vilket annasrs skulle gett staden klassiciferingen oceaniskt klimat. Årsmedeltemperaturen är 19 grader dagtid och 13 grader nattetid. De kallaste månaderna är december, januari och februari. De varmaste månaderna juli och augusti innebär en medeltemperatur dagtid på 27,5 grader och 21 grader nattetid. Det förekommer vanligtvis variationer om +/- 6 grader jämfört med medeltemperaturen för perioden. Rapallo upplever också mer stabilt väder jämfört med exempelvis Parma på andra sidan de Liguriska bergen, där sommrarna oftast är mycet hetare och vintrarna kallare.

Rapallo har över 2200 soltimmar per år, från fura soltimmar per dag under vintern och nio timmar per dag under sommaren.

Bilder från Rapallo

Rapallo Rapallo Rapallo Rapallo Rapallo Rapallo

Bila till Rapallo

Bila till Rapallo

Som vanligt utgår vi från Jönköping i våra förslag på rutter till olika destinationer. Mellan Jönköping och Rapallo är det 192 mil. Den kortaste rutten innebär att du väljer färjan Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Därefter kör via Hamburg och vidare på motorvägen A7 som går rakt genom Tyskland i nord-sydlig riktning. Längs med denna väg passerar du städer som Hannover och Kassel. Efter att du passerat Tyskland och kört förbi Lindau fortsätter resan in i Schweiz vid Bodensjön. I Schweiz fortsätter resan på A13 mot Lugano där du börjar nämna dig den Italienska gränsen. I Italien återstår 21 mil av redan och du passerar bl.a. Milano innan du når Medelhavet vid Genua.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.