Helsingborg Helsingör

Med Scandlines färja Helsingborg-Helsingör kommer du snabbt till Danmark och resten av Europa. Överfarten tar bara 20 minuter. Väl ombord har man tid för ett snabbt toalettbesök och en korv i serveringen eller ett besök i butiken. På svenskt vatten säljs cigaretter och andra tobaksvaror, medan man på danskt vatten får handla alkoholhaltiga drycker. Detta meddelas man om via högtalarsystemet. Beroende på vad du vill handla kan det vara bra att ha tänkt ut om man ska gå på toaletten direkt eller vänta till dessa att inköpen är gjorda.

Helsingborg-Helsingör

Restid: 20 minuter

Pris: 491 SEK

Betyg och omdöme för Helsingborg Helsingör

Betyg: 5 ★★★★★

Motivering: Väldigt snabb överfart och täta avgångar dygnet runt.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Helsingborg-Helsingör på karta

Helsingborg-Helsingör

För vem passar färjan Helsingborg-Helsingör?

Färjan mellan Helsingborg och Helsingör är framförallt konkurrent till Öresundsbron. För er som bor söder och sydväst om Helsingborg är bron alltid det bättre alternativet av dessa två, oavsett om ni ska till Köpenhamn eller vidare mot Puttgarden eller Odense och Jylland. Se kartan nedan för en ungefärlig gräns där bron respektive färjan är det bästa alternativet. Fortsättningsvis i denna text vänder vi oss framförallt till er som väljer färjan.

I kombination med Rödby-Puttgarden passar Helsingborg-Helsingör bra för de som under första resdagen vill komma en bit ner i Tyskland utan att behöva ödsla tid på de längre färjelinjerna direkt till Tyskland. Karlstad till Hamburg går på 11-12 timmar, medan Norrköping-Hamburg tar cirka 10 timmar. Mest tidsmässigt lönsamt blir det för er som bor i höjd med Göteborg och Jönköping som kommer ända ner till Kassel på 11 timmar.

Karta Helsingborg-Helsingör Karta Helsingborg-Helsingör

Alla färjelinjer till Danmark

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 1 oktober 2018. Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

TwitCount