Helsingborg Helsingör

Med Scandlines färja Helsingborg-Helsingör kommer du snabbt till Danmark och resten av Europa. Överfarten tar bara 20 minuter. Väl ombord har man tid för ett snabbt toalettbesök och en korv i serveringen eller ett besök i butiken. På svenskt vatten säljs cigaretter och andra tobaksvaror, medan man på danskt vatten får handla alkoholhaltiga drycker. Detta meddelas man om via högtalarsystemet. Beroende på vad du vill handla kan det vara bra att ha tänkt ut om man ska gå på toaletten direkt eller vänta till dessa att inköpen är gjorda.

Helsingborg-Helsingör

Restid: 20 minuter

Pris: 599 SEK

Betyg och omdöme för Helsingborg Helsingör

Betyg: 5 ★★★★★

Motivering: Väldigt snabb överfart och täta avgångar dygnet runt.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Helsingborg-Helsingör på karta

Helsingborg-Helsingör

För vem passar färjan Helsingborg-Helsingör?

Färjan mellan Helsingborg och Helsingör är framförallt konkurrent till Öresundsbron. För er som bor söder och sydost om Helsingborg är bron alltid det bättre alternativet av dessa två, oavsett om ni ska till Köpenhamn, vidare mot Puttgarden eller Odense och Jylland. Se kartan nedan för en ungefärlig gräns där bron respektive färjan är det bästa alternativet. Fortsättningsvis i denna text vänder vi oss framförallt till er som väljer färjan.

I kombination med Rödby-Puttgarden passar Helsingborg-Helsingör bra för de som under första resdagen vill komma en bit ner i Tyskland utan att behöva ödsla tid på de längre färjelinjerna direkt till Tyskland. Karlstad till Hamburg går på 11-12 timmar, medan Norrköping-Hamburg tar cirka 10 timmar. Mest tidsmässigt lönsamt blir det för er som bor i höjd med Göteborg och Jönköping som kommer ända ner till Kassel på 11 timmar.

Karta Helsingborg-Helsingör Karta Helsingborg-Helsingör

Alla färjelinjer till Danmark

1 718 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.