Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Rhendalen

GÅ TILL » Hitta hit Städer Slott i Rhendalen
RHENDALEN VÄDER

Längs med Västeuropas största flod Rhen, som är en av Europas viktigaste transportleder, sträcker sig den spännande och vackert långsträckta Rhendalen. Rhendalen finner man i Tyskland och den är likt Moseldalen ett populärt resmål tack vare alla vinodlingar som finns längs med floddalens sluttningar. En vinodlingstradition som funnits sedan romartiden och som fortfarande är aktuell. Landskapet har inspirerat många kulturpersonligheter såsom Victor Hugo, Heinrich Heine och Goethe genom åren med sin drömlika atmosfär.

Det är inte för inte att man kallar Rhendalen för romantiska Rhen. Här kan man upptäcka ett fyrtiotal slott och pittoreska medeltida städer längs med flodens dalsidor. Hit söker sig många för att uppleva ett enastående naturlandskap med många sevärdheter. Exempelvis den legendariska 132 meter höga Lorelei-klippan. Romantiska Rhen sträcker sig från Remagen och Unkel i norr till Rüdesheim och Bingen i söder. Vid staden Koblenz möter den Mosel vid udden Deutsches Eck. Och förutom flodkryssningar, båtturer och vinodlingar så lockar Rhendalen med sina fantastiska vandrings och cykelleder. Om du kanske vågar? Tre alpina klättringsväggar för den som vill utmana sig själv! Här finns också utöver alla vinodlingar, ölträdgårdar som serverar lokalbryggd öl från Koblenz, Lahnstein och Linz.

Välkommen till sagolika Rhendalen!

Karta över Rhendalen och Moseldalen

Vi vill också tipsa om att besöka den närbelägna Rhendalen och ett alternativ är att köra från södra delen av Moseldalen till den sydöstliga delen av Rhendalen då dessa dalar möts i Koblenz där Mosel flyter ut i Rhen.

Hitta hit

Från Sverige är det bästa alternativet att ta färjan Rödby-Puttgarden, alternativt köra via Stora Bält-bron även om det innebär en lite längre resväg. I Hamburg fortsätter du på A1 mot Bremen om du kom via Puttgarden. Valde du Stora Bält-bron kör du Elbetunneln i Hamburg och byter motorväg från A7 till A1 riktning Bremen. Fortsätt därefter på A1 hela vägen till norr om Köln där du byter till A3 som tar dig hela vägen till Koblenz där Rendahlen börjar.

Koordinater: 50.150952, 7.719494

Städer i Rhendalen

Rhendalen har mycket att bjuda på. Längs med floden finner man flera pittoreska pärlor att upptäcka. Städer såsom Oberwesel med sina populära marknader och Leutesdorf vars vinodlingslandskap är det största i regionen, Braubach med sin medeltida anda och historiska charm där slottet Marksburg stoltserar högt ovanför staden.

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein i Rhendalen

Den lilla staden Rüdesheim am Rhein med drygt 10 000 invånare i södra Rhendalen är känd för bland annat för sitt turiststråk Drosselgasse och destilleriet Asbach. I Rüdesheim am Rhein finns historia att uppleva. Exempelvis utsiktsplatsen vid Niederwald monumentet. Hit tar sig många turister med linbana för att få uppleva fantastiska vyer. Därutöver högt ovan staden finns det katolska benediktinerklostret Abbey of St. Hildegard med anor från 1100-talet, här tillverkar nunnorna eget vin. Rüdesheim am Rhein har mycket att bjuda på utöver alla sevärdheter. Den historiska restaurangen "Altdeutsche Weinstube" har en skön utservering som är populär under soliga dagar. Och familjen Breuer med sitt pensionat och vingård har en fantastisk restaurang "Breuer's Rüdesheimer Schloss" som man inte får missa när man är här. Rüdesheim am Rhein har också flera event som attraherar. Festligheter året runt med andra ord sagt.

SÖK & BOKA HOTELL I RÜDESHEIM

Koblenz

Koblenz

Storstadsområdet Koblenz har en befolkning på drygt 400 000 invånare. Med sevärdheterna som udden Deutsches Eck där floderna Mosel och Rhen möts samt Ehrenbreitstein-fästningen som sträcker sig 118 meter över Rhen på flodens östra strand, så lockar Koblenz många turister årligen. Vid fästningen kan man skåda en fantastisk utsikt över Rhen och Koblenz, hit tar man sig tur och retur med kabinlift över floden. Några kilometer söder om Koblenz på Rhens västra strand ligger slottet Stolzenfels med anor från ruinerna av ett 1200-tals fort. Det slott man upplever idag är byggt under 1900-talet och har en underbar slottsmiljö med vacker park och fantastisk utsikt. Förutom dessa sevärdheter har Koblenz en gemytlig stadsdel med gamla anor. Staden är en av Tysklands äldsta. Därav är Gamla stan i Koblenz värt ett besök då den med sina pittoreska gator och torg inger en härlig, historisk känsla. Här finns det flera mysiga caféer och restauranger. Glöm inte att upptäcka de romantiska gatorna mellan kyrkorna Liebfrauenkirche och Sankt Kastor basilikan.

SÖK & BOKA HOTELL I KOBLENZ

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.