Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknad i Kiel

Aktiviteter Öppettider Karta Julmarknad Kiel
KIEL VÄDER

Sedan 1973 så bjuder hamnstaden Kiel in till en fängslande julmarknad varje år. Med sina fyra marknadsplatser så finns det synnerligen en hel del att utforska här. Tack vare den variation av olika bås och nöjesaktiviteter som är runtikring Kieler Weihnachtsmärkte, så finns det festligheter för såväl gamla som unga. Och den här julmarknaden lockar många besökare varje år.

Vid marknadsplatsen Holstenplatz intill Holstenstraße är en av höjdpunkterna den vackra ljushimmeln som pryder torget. Här finner man en mångfald av bås som säljer diverse matdelikatesser och varma drycker att värma sig med. Och vid dåligt väder kan man söka sig till vindskydden kring fontänen.

Julmarknaden på Rathausplatz är stöpt i en romantisk stil. Torget är uppbyggd likt en julby i nordisk anda, med pittoreska marknadshytter och barrträd samt ljusdekorationer som pryder platsen. Här kan man hitta läckerheter som danska våfflor, ryska delikatesser, finsk lakrits, tyska korvar och glühwein samt glögg. Utöver detta, saker och ting i mångahanda varuslag. För barnen finns här en karusell och över torget hänger ett sagolikt julmarknadskepp.

Mellan Holstenplatz och Rathausplatz finner man Asmus-Bremer-Platz. Här finns en 12,5 meter hög julpyramid i trä som är utmärkande för den julmarknadsplatsen. Den här typen av juldekoration är signifikativt i Tyskland. Likt ett stort änglaspel roterar julpyramiden med flera våningar. Varje weihnachtspyramide är dekorerade med kristna symboler som änglar och Jesusbarnet. Den på Asmus-Bremer-Platz återspeglar bland annat Trettondag jul. Utöver julpyramiden finns det flera marknadbås med både matdelikatesser och drycker samt mycket annat därtill.

Vill man uppleva en mysig atmosfär så kan man besöka julmarknaden Alter Markt som ligger vid foten av St. Nikolai Kirche. Här kan man njuta av glühwein och glühbier, tyska bakverk som mutzen och sockerkonfektyr.

SÖK & BOKA HOTELL I KIEL

Aktiviteter vid julmarknaden

Julmarknad i Kiel

Maritimt jultema är något som Kiel verkligen kan bjuda på. Från Kiel finns det möjlighet att ta båtturer för att uppleva julkänslan på vattnet.

Om man är sugen på mer julmarknad så går en det båt från Kiel på Kielkanalen till Himbeerhof Steinwehr. Där arrangeras det en marknad de tre första lördagarna i december. På Himbeerhof kan man inhandla juldekorationer, konst och hantverk samt mycket annat därutöver. Stämningen är mysig i de tre uppvärmda salongerna, men utomhusmarknaden är också trivsamt anordnad.

Vill man gotta sig i en julbrunchbuffé på Kielfjorden så går det en ångbåtstur med hjulångaren Freya. Båten är festligt dekorerad och under vissa tillfällen kan man också njuta av livemusik.

Öppettider och datum 2021

Rathausplatz

22 november – 23 december

Söndag-torsdag: 11:00 – 21:00
Fredag och lördag: 11:00 – 22:00

Altstadt

22 november – 23 december

Måndag-lördag: 10:00 – 22:00
Söndag: 11:00 - 20:00

Asmus-Bremer-Platz

22 november – 30 december

Måndag-söndag: 10:00 – 21:00
Julafton: 10:30 – 14:00
Juldagen och annandag jul: stängt

Holstenplatz

22 november – 23 december

Måndag-söndag: 10:30 – 21:00
 
 

Karta

Här har vi märkt ut platserna för de olika julmarknaderna i Kiel.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Asmus-Bremer-Platz
Rathausplatz
Holstenplatz
Altstadt
Himbeerhof Steinwehr
Hjulångaren Freya

Rekommenderade färjelinjer till Kiel

3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.