Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknad i Flensburg

Aktiviteter Öppettider Karta Resvägar Flensburgs julmarknad
FLENSBURG VÄDER

Tysklands nordligaste stad Flensburg bjuder in till en julmarknad i skandinavisk anda varje år då staden gränsar till Danmark och har tidigare varit danskt. Som så många andra julmarknadsstäder så bäddas Flensburg in en härlig atomsfär såhär års. Gatorna och torgen pryds av diverse marknadsbås med hantverk, leksaker och kulinariska läckerheter. Dekorationsbelysningarna skapar en varm, vacker känsla kring julmarknadsplatserna. Det doftar godsaker, rostade mandlar och bakade äpplen. Vid öppningen av marknaden dyker Tomten och hans följeslagare upp och traditionsenligt tänder den stora granen och tinselkanonen i gamla stan. Vid Südermarkt hittar man den minsta punchbaren i världen (ja det påstås det iallafall). Här man kan smaka på Tallinn Punsch som är en av marknadens specialiteter och här serveras också glühwein. På Marktplatz reser sig den upplysta julpyramiden storslaget och här går karusellen varm på torget. Vid Nordermarkt finner man "önsketrädet" det vill säga granen, där barnen kan hänga upp sina önskelistor. Från bakgårdarna ljuder det julmusik och på Rote Straße är det festligstämning på Wein und Rumhaus Braasch. För den som vill få sig en spännande guidadtur kan följa med "Weihnachtsfrau" och "Fru Hansen" genom historiska kvarter.

SÖK & BOKA HOTELL I FLENSBURG

Aktiviteter vid julmarknaden

Utöver alla aktivititer kring julmarknaden så bjuder Flensburg på konserter i bland annat St. Nikolai vid Südermarkt och St. Marien kirche. Weihnachtsoratorium (Juloratoriet) av J.S Bach är något som lockar många till kyrkan såhär års.

Förutom alla läckerheter på julmarknaden så är det väl värt att smaka på Flensburgkökets specialiteter. Nere vid hamnen finner man restaurang Piet Henningsen som bjuder på fisk och skaldjur. Restaurangen har anor sedan 1886 och atmosfären här är unik med sin marina inredning. På andra sidan hamnen ligger Fischperle med härlig utsikt över Flensburgs hamn, här kan man också avnjuta fiskspecialiteter i en skön miljö. Och är man sugen på lokalbryggd öl, då ska man definitivt besöka norra Tysklands nordligaste bryggeri, Hansens Brauerei som ligger nere vid hamnen. En mysig bryggpubsmiljö med god mat och flera olika ölsorter på menyn.

Öppettider och datum 2021

Holm, Große Straße & Nordermarkt

22 november – 31 december

Måndag-lördag: 10:00 – 22:00
Söndag: 11:00 – 20:00

24 och 31 december: 10:00 - 14:00
25 och 26 december: stängt

Südermarkt
 

22 november – 23 december

Måndag-lördag: 10:00 – 22:00
Söndag: 11:00 – 20:00

24 och 31 december: 10:00 - 14:00
25 och 26 december: stängt

Karta

Här har vi märkt ut platserna för de olika julmarknaderna i Flensburg.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Südermarkt
Holm
Grosse Strasse
Nordermarkt

Rekommenderade färjelinjer till Flensburg

1 718 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Resvägar till Flensburg

Till Flensburg kommer man snabbast genom att köra antingen Helsingborg-Helsingör eller Öresundsbron följt av Stora Bält-bron mot det danska fastlandet på Jylland. Därefter går färden vidare mot den dansk-tyska gränsen där Flensburg ligger bara någon kilometer in på den tyska sidan.

Alternativa resvägar som tar lite längr tid är att välja någon av färjorna från västkusten till Danmark, antingen Göteborg-Fredrikshamn eller Halmstad-Grenå. Då hamnar man ganska långt norr ut på Jylland och får köra de 36 respektive 25 milen genom Danmark.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.