Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Moseldalen

GÅ TILL » Hitta hit Städer Vy över Moseldalen

Vy över Moseldalen från Reichsburg Cochem.

MOSELDALEN VÄDER

Moseldalen är en floddal och populär turistväg i sydvästra Tyskland. Dalen sträcker sig 20 mil från Koblenz i norr till Trier i söder. Uppför sluttningarna längsmed Moseldalen breder vinodlingarna ut ig och vingårdarna ligger tätt. Här kan man enkelt köpa med sig några flaskor riesling, antingen från vinbodarna i byarna eller genom att besöka en vingård. Gillar du vin i allmänhet och riesling i synnerhet så är Moseldalen ett resmål för dig.

Vy över Moseldalen

Varje år besöks Moseldalen av miljontals turister, främst från Tyskland och närbelägna länder. För att till fullo kunna njuta av den vackra naturen fördas man lämpligtvis på cykel. Det finns många cykeluthyrare i Moseldalen, så du behöver inte nödvändigtvis ta med dig din egen cykel. Floden och de små städerna trafikeras av flera flodbåtar som avgår enligt tidtabell. På båtarna finns möjlighet att köpa mat och dryck som avnjutes medan båten i behaglig fart tar sig fram på floden. Båtturerna brukar kunna ge en fantastisk utsikt mot bergssluttningarna, så glöm inte att ta med dig kameran.

Karta över Rhendalen och Moseldalen

Vi vill också tipsa om att besöka den närbelägna Rhendalen och ett alternativ är att köra från södra delen av Moseldalen till den sydöstliga delen av Rhendalen då dessa dalar möts i Koblenz där Mosel flyter ut i Rhen.

Hitta hit

Åker du raka vägen från Sverige är det färjan Rödby-Puttgarden som är det bästa alternativet tillsammans med Stora Bält-bron. Väljer du bron blir det cirka 15 mil extra körning, men tidsmässigt går det nästan på ett ut. I Hamburg fortsätter du på A1 mot Bremen om du kom via Puttgarden. Valde du Stora Bält-bron kör du Elbetunneln i Hamburg och byter motorväg från A7 till A1 riktning Bremen. Fortsätt därefter på A1 hela vägen till norr om Köln där du byter till A3 som tar dig hela vägen till Koblenz. Bäst är att köra förbi Koblenz och åka ner mot Mosel i höjd med Dieblich och Winningen.

Koordinater: 50.043475, 7.134800

Städer i Moseldalen

I Moseldalen finns många småstäder att välja bland och här presenterar vi några av dem. En trevlig variant man kan prova på är att inte bo i samma stad under hela vistelsen, utan att byta stad med några dagars mellnarum och på så sätt färdas successivt längsmed floden.

Cochem

Cochem i Moseldalen

Cochem är med sina 5000 invånare en av de större städerna i Moseldalen och är belägen ungefär mittemellan Koblenz och Trier. Staden har en medeltid karaktär och är ett populärt turistmål. Härifrån avgår flodbåtar till flera andra städer i dalen. Det finns en hel del affärer och restauranger i staden, men kvällarna avslutas vanligtvis ganska tidigt. Efter kl. 22 har de flesta återvänt till sina hotellrum för att vila upp sig inför morgondagen. Medelåldern för turister i Cochem är ganska hög, vilket kan vara orsaken till de tidiga kvällarna. På ett berg ovanför Cochem ligger den gamla borgen Reichsburg Cochem som kan nås till fots från stadens centrala delar.

SÖK & BOKA HOTELL I COCHEM Reichsburg Cochem

Reichsburg Cochem.

Torg i Cochem

Torg i Cochem.

Bernkastel-Kues

Bernkastel i Moseldalen

Den 700 år gamsla staden Bernkastel-Kues ligger fågelvägen 2,5 mil söder om Cochem och 12 mil söder om Koblenz. Vill man bo i den del av staden som av många anses vara den vackraste så är det Bernkastel-sidan man ska välja, den östra delen. Här står de gamla korsvirkeshusen tätt och staden har flera mysiga torg, bl.a. Platz am Bärenbrunnen och Karlsbader Platz. På torgen och de omkringliggande gatorna finns det många restauranger som framförallt serverar mat från det tyska köket. Till skillnad från i Cochem så har vi upplevt att utelivet pågår lite senare här i Bernkastel. Något som passar bra för den som vill äta en lite senare middag och dessutom sitta kvar och dricka några extra glas vin eller öl. I den närbelägna byn Wehlen ligger Kloster Machern där man numera hittar en vingård, ett familjebryggeri och en restaurang. Ovanför staden hittar man resterna av den gamla borgen Landshut.

SÖK & BOKA HOTELL I BERNKASTEL Gata i centrala Bernkastel

Gata i centrala Bernkastel.

Ruinen av borgen Landshut i Bernkastel

Ruinen av borgen Landshut i Bernkastel.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.