Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknad i Rothenburg ob der Tauber

Öppettider Karta Resvägar Julmarknad i Rothenburg
ROTHENBURG VÄDER

Rothenburgs gamla stadskärna omges av en massiv ringmur i sten som totalt har 42 torn. Innanför ringmuren ligger de gamla korsvirkeshusen med sina röda tegeltak längsmed smala kullerstensgator. Rothenburg är mycket trevligt att besöka när som helst på året, men på vintern gör förvandlar snön på tak och gator den medeltida staden till ett levande julkort. Traditionen med en julmarknad på Reiterlesmarkt sträcker sig ända tillbaka till 1500-talet har i stort sett förändrats väldigt lite från sitt historiska ursprung. Många kulturevenemang anordnad dessutom i samband med julmarknaden.

Marknadsstånd i Rothenburg

Idag är de smala och slingrande gatorna och torgen runt rådhuset fortfarande kantade av bås där man kan hitta allt som hjärtat och smaklökarna önskar. Doften av brända mandlar och ljust glühwein sprider sig över hela marknadsplatsen. Här hittar man även traditionellt hantverk och slöjdade föremål som passar utmärkt som gåva. Målade glaskulor eller porslinskoppar för värmeljus är också vanliga att hitta bland de många marknadsstånden. På fredagar och lördagar kan du njuta av den underbara utsikten över Reiterlesmarkt från stadshusets torn som har håller öppet till kl. 20:00.

Rothenburgs Reiterlesmarkt är idag symbolen för den fridfulla julmarknaden som har formats över århundradena och stadens juldekorationer ger en romantisk atmosfär.

SÖK & BOKA HOTELL I ROTHENBURG

Juldekorationsbutiken Käthe Wohlfart

Käthe Wohlfart

Käthe Wohlfart är ett företag som säljer juldekorationer, leksaker och annat som hör julen till. Företagets huvudkontor och huvudsakliga butik ligger i Rothenburg. Utöver den har de mindre filialer i andra städer i Bayern och Tyskland. I butiken i Rothenburg finns även ett julmuseum och en julutställning. Butiken håller öppet året runt, men innan jul är det såklart lite extra speciellt (och aktuellt) att komma på besök. Enligt dem själva har de världens största utbud av tyska juldekorationer. Butiken i Rothenburg är en turistattraktion som lockar till sig besökare från hela världen.

Öppettider och datum 2021

Reiterlesmarkt

26 november – 23 december

Måndag-torsdag: 11:00 – 19:00
Fredag-söndag: 11:00 – 20:00
 

Käthe Wohlfahrt

Året runt

Måndag-fredag: 10:00 – 17:30
Lördag: 10:00 - 18:00
Söndag: 11:00 – 17:00

Karta

Här har vi märkt ut platser av intresse i Rothenburg.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Reiterlesmarkt
Käthe Wohlfart

Rekommenderade färjelinjer på vägen till Rothenburg

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Rekommenderade resvägar

De två snabbaste vägarna till Rothenburg är att antingen ta färjan Rödby-Puttgarden eller Gedser-Rostock. Den totala restiden mellan Jönköping och Rothenburg är 13 timmar, vilket går att avverka på en resdag om man har god körkondition. För en bekvämare resa rekommenderar vi dock en övernattning i på färjan Trelleborg-Rostock eller i norra Tyskland.

Via Puttgarden

Kör du via Puttgarden kommer du åka på motorväg A1 förbi Lübeck till Hamburg. Därifrån fortsätter mn hela vägen på A7 förbu Hannover och Kassel. Rothenburg är beläget utmed A7 strax söder om Würzburg och avfarten är skyltad Rothenburg o.d. Tauber. Den totala körsträckan i Danmark är 20 mil om man väljer Helsingborg-Helsingör. I Tyskland är den totala sträckan 70 mil.

Via Rostock

Anländer man till Rostock kör man en östligare väg ner genom Tyskland. Först kör man A19 och därefter A24 mot Berlin för att därefter åka på A10 (Berliner Ring). Sydväst om Berlin fortsätter färden på A9 förbi Leipzig och Bayreuth. Vid Nürnberg svänger du av på A6 mot Heilbronn och Mannheim. Vid motorvägskorset Feuchtwangen/Crailsheim svänger du på A7 norrut och fortsätter cirka 1,5 mil tills avfarten Rothenburg o.d. Tauber skyltas. Den totala körsträckan i Tyskland är 72 mil.

Färja direkt till Tyskland

Det går även att välja färjan Trelleborg-Rostock och passa på att övernatta på båten. Nästkommande dag går det att avverka de 72 milen som återstår till Rothenburg.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.