Lalandia - ett vattenland för hela familjen

Lalandia i Rödby

Lalandia i Rödby. Foto: Håkan Dahlström / Lalandia / CC BY

På Lalandias vattenland finns det mycket roligt för hela familjen. Förutom det självklara, att bada, finns här också en uppsjö av andra aktiviteter såsom restauranger, affärer för shopping, samt en astormarknad med mat, öl och vin.

Lalandia Billund

En stor fördel med Lalandia i Billund är närheten till Legoland, vilket gör att utbudet av aktiviteter och nöjen blir i det närmaste obegränsat. Aquadome är ett tropiskt vattenland som är fullt med upplevelser i världsklass. Här finns roliga vattenrutschbanorna, bassäng med vågor och varma bubbelbad. Det finns även hälsosamma aktiviteter och avslappning för både barn och vuxna.

Förutom vattenaktiviteter finns även bowling, minigolf och studsmattor på Lalandia i Billund. Bowlingcentret och de andra aktiviteterna är öppna för alla.

En av Lalandia Billunds höjdpunter kvällstid är restaurangshowen Monky Tonky och hans vänner där de galna och roliga servitörerna och kockarna underhåller middagsgästerna. Här erbjuds god mat och det bjuds på öl, vin och läsk efter behag.

Lalandia Rödby

Lalandia i Rödby ligger i precis vid Östersjön med en härlig sandstrand inpå knuten. Semestercentret erbjuder massor av roliga aktiviteter, restauranger och butiker. I Aquadrome finns bassönger och vattenrutschbanor för barn i alla åldrar.

Monky Tonky Land är ett stort inomhuslekland där barnen kan gå på äventyr i klätterdjungeln, gräva efter guld och mycket annat. Leklandet är öppet för barn i åldrarna 0–12 år.

Hitta hit

Här förklarar vi hur du tar dig till Lalandia i Rödby och Billund.

Rödby

Ta färjan Helsingborg-Helsingör eller Öresundsbron och kör förbi Köpenhamn. I Köpenhamn skyltas det mot Rödby så det är enkelt att hitta Vid Köge delar sig motorvägen mot Odense och Rödby. För att komma mot Rödby svänger du av mot höger och kör på Sydmotorvejen som tar dig i stort sett hela vägen till Lalandia.

Koordinater: 54.666145, 11.332847

Billund

Beroende på vart i Sverige du bor finns det olika alternativ till färdväg. Bor du i höjd med, eller norr om, riksväg 40 mellan Göteborg och Västervik är det oftast bäst att välja färjan mellan Varberg och Grenå. Det går också bra att ta färjan Göteborg-Fredrikshamn, men det längre väg att köra. Från Grenå kör du först mot Århus och därefter söderut på E45 mot Kolding. I höjd med Vejle svänger du av mot Billund på väg 28. Kommer du till Fredrikshamn kör du E45 hela vägen söderut till Århus och fortsätter därifrån enligt beskrivningen ovan.

Koordinater: 55.732936, 9.138046

Parkera

Precis utanför Lalandias anläggningar finns en stora parkeringsplatser, så det bör inte vara några problem att hitta parkering oavsett om du ska till Billund eller Rödby.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.