Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknad i Wismar

Aktiviteter Öppettider Karta Julmarknad Wismar
WISMAR VÄDER

Julmarknaden i tyska hamnstaden Wismar bjuder på en gemytlig och festlig stämning som anordnas runtikring gamla Marktplatz, ett marknadstorg omgärdat av vackra historiska byggnader. Att Wismar en gång var i svensk ägo, återspeglas i både hantverk som säljs på marknaden men också i stadens äldsta byggnad "Alter Schwede" som ligger vid Marktplatz. Alter Schwede är en gotisk byggnad från 1380, som idag är en restaurang. Här kan man njuta av god mat och glühwein under julmarknadsvistelsen. Marknaden är relativt liten, men mysig. Vid marknadsstånden kan man bland annat inhandla smycken, juldekorationer av olika slag, stearinljus, pepparkakshjärtan och svenskt hantverk vid de specifika "svenska" båsen. Här kan man också njuta av en kopp glühwein, varm havtornsjuice och olika delikata tilltugg så som kanderade äpplen, sockervadd och olika tyska korvar. Torget är traditionellt utsmyckat med en vacker upplyst gran och dofterna från rostade mandlar, kanel, rökt fisk och nybakat bröd gör sig märkbara. Julmusiken ljuder över marknaden och karusellen inbjuder till nöje för barnen. Wismars julmarknad är familjär på så sätt att den förser barnen med aktiviteter kring marknaden. Här finns en förtrollad skog som fängslar både stora som små besökare. Nere vid hamnen anordnas en maritim julmarknad kring den tredje advent samt en konstmarknad i S:t Georgskyrkan (St. Georgen Kirche) där konstnärer och hantverkare från trakten säljer sin hemslöjd i form av bland annat smycken och keramik.

SÖK & BOKA HOTELL I WISMAR

Aktiviteter vid julmarknaden

Julmarknad i Wismar

Vid första advent anländer Tomten med båt till Wismar, detta är en av höjdpunkterna under julmarknadsperioden. Han beger sig till torget från hamnen med sitt ekipage, och barnen följer honom och sagofigurerna med glädje. Efter det traditionsenliga öppnandet av marknaden så kommer Tomten varje eftermiddag till julmarknaden där han tömmer sin brevlåda på barnens önskelistor.

Kring marknadstorget finns det flertalet restauranger som bjuder på det tyska köket. Bland annat An der Wasserkunst där man kan njuta av en varm soppa efter julklappsshoppingen på marknaden. Och på restaurang Schwedenwache som ligger vid Marktplatz finns schnitzel på menyn.

Om man är nere vid hamnområdet så är det värt att besöka bryggeriet Brauhaus am Lohberg på Kleine Hohe Strasse 15, för god mat och dryck i en anrik miljö.

Öppettider och datum 2020

Marktplatz

23 november – 22 december

Måndag-torsdag: 11:00 – 20:00

Fredag och lördag: 11:00 – 201:00
Söndag: 11:00 – 20:00

Karta

Här har vi märkt ut platserna för de olika julmarknaderna i Wismar.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Marktplatz
Tomtens båtplats (1 dec)
S:t Georgen-Kirche

Rekommenderade färjelinjer till Wismar

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.