TT-Line
TT-Line

Julmarknader i Tyskland

Julmarknader i Tyskland

Här hittar du information, tips, öppettider och datum för julmarknader i Tyskland. Vi fokuserar inledningsvis på städer i norra Tyskland eftersom de ligger på närmast avstånd från Sverige. För den som är beredd att resa lite längre rekommenderar vi julmarknaden i Rothenburg i Bayern.

Julmarknader i Tyskland kännetecknas av noggrann planering och vacker utsmyckning av torg, gator, marknadsstånd och byggnader. Överallt finns marknadsstånd där det serveras glögg, glühwein och öl, samt mat och snacks av olika slag. Brända mandlar och korv är återkommande inslag på alla tyska julmarknader. Bröderna Grims sagoberättelser är även det ett återkommande tema, en särskilt spännande attraktion för barnen.

Här finns julmarknaderna vi berättar om på Bilsemester.net. För att hitta Rothenburg får du leta dig söderut på kartan.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.Flensburg

Julmarknad Flensburg

Tysklands nordligaste stad Flensburg bjuder årligen in till en julmarknad i skandinavisk anda p.g.a. närheten till Danmark.

Kiel

Julmarknad Kiel

Varje år sedan 1973 bjuder hamnstaden Kiel in till en fängslande julmarknadstradition med flera julmarknader runtom i staden.

Lübeck

Julmarknad Lübeck

I Lübeck pågår flera olika julmarknader samtidigt på olika platser i innerstaden. De största finns på rådhustorget och Breite Strasse.

Rostock

Julmarknad Rostock

Rostocks julmarknad är huvudsakligen förlagd till Neuer Markt i innerstaden. Torget dekoreras vackert med ljus och granar.

Rothenburg ob der Tauber

Julmarknad Rothenburg

Rothenburg är en riktigt medeltidsstad med ringmur och korsvirkeshus. Julmarknaden anordnas sedan 1500-talet på Reiterlesmarkt.

Wismar

Julmarknad Wismar

Julmarknaden i Wismar är huvudsakligen förlagd till Marktplatz, det stora torget mitt i den gamla stadskärnan.

Färjelinjer till Tyskland

3 097 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

TwitCount

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.