Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknader i Tyskland

Julmarknader i Tyskland

Här hittar du information, tips, öppettider och datum för julmarknader i Tyskland. Här fokuserar vi främst på städer i norra Tyskland eftersom de ligger på närmast avstånd från Sverige. För den som är beredd att resa lite längre rekommenderar vi julmarknaden i Rothenburg i Bayern.

Julmarknader i Tyskland kännetecknas av noggrann planering och vacker utsmyckning av torg, gator, marknadsstånd och byggnader. Överallt finns marknadsstånd där det serveras glögg, glühwein och öl, samt mat och snacks av olika slag. Brända mandlar och korv är återkommande inslag på alla tyska julmarknader. Bröderna Grims sagoberättelser är även det ett återkommande tema, en särskilt spännande attraktion för barnen.

Här finns julmarknaderna vi berättar om på Bilsemester.net. För att hitta Rothenburg får du leta dig söderut på kartan. Om du kör med egen bil, tänk då på att dubbdäck är förbjudna i hela Tyskland.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.Julmarknader

Flensburg

Julmarknad Flensburg

Tysklands nordligaste stad Flensburg bjuder årligen in till en julmarknad i skandinavisk anda p.g.a. närheten till Danmark.

Kiel

Julmarknad Kiel

Varje år sedan 1973 bjuder hamnstaden Kiel in till en fängslande julmarknadstradition med flera julmarknader runtom i staden.

Lübeck

Julmarknad Lübeck

I Lübeck pågår flera olika julmarknader samtidigt på olika platser i innerstaden. De största finns på rådhustorget och Breite Strasse.

Rostock

Julmarknad Rostock

Rostocks julmarknad är huvudsakligen förlagd till Neuer Markt i innerstaden. Torget dekoreras vackert med ljus och granar.

Rothenburg ob der Tauber

Julmarknad Rothenburg

Rothenburg är en riktigt medeltidsstad med ringmur och korsvirkeshus. Julmarknaden anordnas sedan 1500-talet på Reiterlesmarkt.

Wismar

Julmarknad Wismar

Julmarknaden i Wismar är huvudsakligen förlagd till Marktplatz, det stora torget mitt i den gamla stadskärnan.

Färjelinjer till Tyskland

1 340 SEK
3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Att tänka på när man ska till julmarknad i Tyskland

Att resa utomlands under vinterhalvåret innebär att man måste ta hänsyn till lite andra faktorer än om man reser sommartid. En sådan sak är bilens däck. För det första ska man alltid resa med bra däck som man vet klarar av en hel utlandsresa, för det andra ska man vara medveten om att dubbdäck är förbjudna i fler av våra grannländer och resten av Europa, däribland Tyskland.

Att köra i Tyskland med dubbade vinterdäck kan bli en kostsam historia. Tyska polisen ser allvarligt på utländska resenärer från Norden som kör med dubbdäck och sliter på deras vägar. Förutom höga böter tvingas man köpa ny dubbfria däck som ska monteras på bilen. Alternativt får man ta fram en tång och rycka ur alla dubb innan man kan åka vidare. Om du har dubbade vinterdäck kan det med andra ord vara en god idé att åka förbi din lokala däckverkstad och hyra fyra dubbfria lånedäck. Alternativt tar du chansen och byter till sommardäck, men kommer det nederbörd i form av snö eller om temperaturerna faller under nollan ska du vara medveten om att sommardäcken förlorar mycket av sina vägegenskaper då de blir hårda vid låga temperaturer.

Andra säkerhetsåtgärder man bör vidta är att se till att ha varma kläder och filtar i bilen utifall man skulle bli stående längsmed vägen. Vintertid är det vanligare med trafikolyckor och lastbilar som blir stillastående i uppförsbackar. Är det mycket snöfall krävs inte särskilt stort motlut för att långtradare ska bli stående. Detta skapar en kedjereaktion som snart gör att all trafik på vägen blir stillastående i kylan.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.