Julmarknader i Tyskland

Julmarknader i Tyskland

Här hittar du information, tips, öppettider och datum för julmarknader i Tyskland. Vi fokuserar inledningsvis på städer i norra Tyskland eftersom de ligger på närmast avstånd från Sverige. För den som är beredd att resa lite längre rekommenderar vi julmarknaden i Rothenburg i Bayern.

Julmarknader i Tyskland kännetecknas av noggrann planering och vacker utsmyckning av torg, gator, marknadsstånd och byggnader. Överallt finns marknadsstånd där det serveras glögg, glühwein och öl, samt mat och snacks av olika slag. Brända mandlar och korv är återkommande inslag på alla tyska julmarknader. Bröderna Grims sagoberättelser är även det ett återkommande tema, en särskilt spännande attraktion för barnen.

Här finns julmarknaderna vi berättar om på Bilsemester.net. För att hitta Rothenburg får du leta dig söderut på kartan.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.Flensburg

Julmarknad Flensburg

Tysklands nordligaste stad Flensburg bjuder årligen in till en julmarknad i skandinavisk anda p.g.a. närheten till Danmark.

LÄS MER

Kiel

Julmarknad Kiel

Varje år sedan 1973 bjuder hamnstaden Kiel in till en fängslande julmarknadstradition med flera julmarknader runtom i staden.

LÄS MER

Lübeck

Julmarknad Lübeck

I Lübeck pågår flera olika julmarknader samtidigt på olika platser i innerstaden. De största finns på rådhustorget och Breite Strasse.

LÄS MER

Rostock

Julmarknad Rostock

Rostocks julmarknad är huvudsakligen förlagd till Neuer Markt i innerstaden. Torget dekoreras vackert med ljus och granar.

LÄS MER

Rothenburg ob der Tauber

Julmarknad Rothenburg

Rothenburg är en riktigt medeltidsstad med ringmur och korsvirkeshus. Julmarknaden anordnas sedan 1500-talet på Reiterlesmarkt.

LÄS MER

Wismar

Julmarknad Wismar

Julmarknaden i Wismar är huvudsakligen förlagd till Marktplatz, det stora torget mitt i den gamla stadskärnan.

LÄS MER

Färjelinjer till Tyskland

1 046 SEK
2 047 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 1 oktober 2018. Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

TwitCount