Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Julmarknad i Lübeck

Aktiviteter Öppettider Karta Resvägar Julmarknad Lübeck
LÜBECK VÄDER

Lübecks julmarknad är en av stadens höjdpunkter. Julmarknadstraditionen i denna Hansastad har funnits sedan mitten av 1600-talet och lockar många turister årligen. Den är uppdelad i elva olika marknadsplatser. Dessa är vackert utsmyckade och välordnade i fina miljöer. Tyskarna är skickliga på att skapa trivsam stämning. Som på den traditionella marknaden som finns vid rådhustorget (Marktplatz) i gamla stan, den bjuder på en mysig omgivning med många marknadsstånd och dekorationer runtikring torget. Här är det som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Vid S:t Maria kyrka (Marienkirche)kyrkogård råder en historisk atmosfär, här är julmarknaden som resa tillbaka till medeltiden. Kvällstid står eldstäder här i brand och hit söker sig folk för att njuta av medeltida musik och varm mjöd. Här finns även Märchenwald, en förtrollad skog utanför S:t Maria kyrka. En sagovärld för hela familjen att beskåda. Är man sugen på hantverk så är det värt att besöka marknaden i S:t Peters kyrkan (St. Petri Kirche). Och när man väl är här kan man njuta av en fantastisk vy från kyrktornet. Vid Kobergs marknadsplats får man känna på stadens sjöfartsatmosfär med träfat och skeppsvrak som pryder marknaden, hit söker sig gärna de yngre besökarna då platsen är lite av ett nöjesfält med sitt stora pariserhjul. För de som vill söka sig till en lugn och avkopplad miljö, så är Schrangen ett alternativ i gamla stan. På den här gatan finns det en stjärnbelyst granskog där man kan njuta av diverse godsaker.

SÖK & BOKA HOTELL I LÜBECK

Aktiviteter vid julmarknaden

Pariserhjulet och marknaden id Koberg

Lübeck är en stad som känns vaken även när staden sover. Kanske tack vare floden Trave som inger liv med sitt flöde. Till den här staden kan man känna sig välkommen. Lübeckborna är bra på att tillgodse turisterna med god service. Vid Europeiska Hansamuseet finns en isrink där man kan hyra skridskor och ta sig en skridskotur om man så vill. Man kan återgå till vimlet på rådhustorget (Marktplatz) och drunkna i juldekorationerna vid de 200 marknadsstånden. Gotta sig i med en glühwein mit schuss i årets specialtillverkade julmugg, avnjuta en god middag på en traditionell tysk restaurang i närheten eller ta sig en korv mitt i julklappsshoppingen på julmarknaden. När julkänslan infinner sig i Lübeck, så bosätter den sig i stora som små. Den väcker något familjärt med alla aktiviteter runtikring staden. Det finns något för alla med tanke på alla de teman som man finner vid de olika julmarknadsplatserna. En stor bredd, men ändå gemytligt. Hit kan man komma som man är, och landa i en atmosfär där man är ett med staden. Det känns enkelt, men unikt.

Hemresan

För att få ut det mesta av resan till julmarknaden så rekommenderar vi ett stopp på Citti-Markt i utkanten av Lübeck eller på Bordershop i Puttgarden där man kan fylla ut eventuella tomrum i bagaget med billig öl, vin och sprit.

Julmarknad Lübeck Julmarknad Lübeck Julmarknad Lübeck

Öppettider och datum 2021

Nedan hittar du datum och öppettider för de olika julmarknaderna i Lübeck.

Rådhustorget och Breite Strasse

22 november – 30 december

Vardagar och söndagar: 10:00 – 21:00
Fredag och lördag: 11:00 – 22:00
Julafton: 11:00 – 14:00
Juldagen: stängt
Annandag jul: 13:00 – 20:00
30 december: 11:00 – 18:00

Maritim julmarknad
på Koberg

22 november – 30 december

Vardagar och söndagar: 10:00 – 21:00
Fredag och lördag: 11:00 – 22:00
Julafton: 11:00 – 14:00
Juldagen: stängt
Annandag jul: 13:00 – 20:00
30 december: 11:00 - 18:00

Sagoskogen vid Mariakyrkan

22 november – 30 december

Måndag–lördag: 10:00 – 19:00
Söndag: 11:00 – 19:00
Julafton och juldagen: stängt
Annandag jul: 14:00 – 18:00

Konsthantverksmarknad
i S:t Petrikyrkan

23 november – 19 december

Alla dagar: 10:00 – 19:00

Inträde: vuxna € 3
Barn upp till 12 år: gratis

Konsthantverksmarknad i Hoghehus

27 november – 12 december

Alla dagar: 10:00 – 19:00

Inträde: vuxna € 2,50
Barn upp till 12 år: gratis

Historisk julmarknad vid Marienkirchhof

22 november – 23 december

Vardagar: 10:00 – 21:00
Fredag och lördag: 11:00 – 22:00
Söndag: 11:30 - 21:00

Karta

Här har vi märkt ut platserna för de olika julmarknaderna i Lübecks innerstad.

Aktivera helskärm i kartans övre högra hörn för att underlätta navigering.

Rådhustorget
Breite Straße
Koberg
Marienkirchhof
Sagoskogen Mariakyrkan
Konsthantverksmarknaden

Rekommenderade färjelinjer till Lübeck

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 10 juni 2019 (högsäsong). Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Bila till julmarknaden i Lübeck

Den kortaste och snabbaste vägen till Lübeck är att att antingen ta färjan mellan Helsingborg och Helsingör eller Öresundsbron. I Danmark passerar du Köpenhamn och fortsätter vidare mot Rödby där du tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Från Puttgarden är det 9 mil till Lübeck och sträckan tar cirka 1,5 timma att köra. Första biten på ön Fehmarn går på landsväg, på fastlandet i höjd med Heiligenhafen börjar motorvägen som tar dig hela vägen till Lübeck.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.