Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Chiemsee

GÅ TILL » Hitta hit Parkera Bilder Chiemsee

Piren i Prien am Chiemsee där man kan ta båten över till Herreninsel.

CHIEMSEE VÄDER

Chiemsee är Tysklands näst största sjö efter Müritz som helt och hållet ligger inom Tysklands gränser. Den är belägen i sydligaste Tyskland sydöst om München. Sjön upptar en yta av 79,9 km² och maxdjupet är 72,7 meter. I sjön finns flera öar, bl.a. Herreninsel, Fraueninsel, Krautinsel och Schalch.

Den största staden vid sjön är Prien am Chiemsee med 10 600 invånare. Härifrån går bl.a. en passagerarfärja till Herreninsel. På Herreninsel ligger slottet Herrenchiemsee som uppfördes av Ludwig II av Bayern. Slottet blev aldrig färdigställt och beboddes bara av kungen i nio eller tio nätter innan han drunknade bara 40 år gammal. I Prien am Chiemsee finns även en simhall och vattenland, båtuthyrning och strandpromenad. Utöver detta finns såklart även flera strandnära restauranger och hotell.

SÖK & BOKA HOTELL VID CHIEMSEE

Hitta hit

Motorväg A8 mellan München och Salzburg går precis söder om Chiemsee vilket gör det enkelt att köra hit. Oavsett om man kommer från München eller Salzburg så svänger man av vid trafikplats Bernau. Där skyltas det mot Prien am Chiemsee som ligger 7 km från motorvägen.

Koordinater: 47.866054, 12.380308

Parkera

Parkera vid Chiemsee

Vid hamnen i Prien am Chimesee finns en stor avgiftsbelagd parkeringsplats. Man kör fram till bommen, tar en biljett, och betalar den i en automat när man ska åka därifrån. Betalautomaten accepterar bårde kort och kontanter, även sedlar till skillnad från svenska parkeringsautomater.

Det finns även en liknande stor parkeringsplats aningen lite längre inåt land. Där finns även en cykeluthyrning för den som snabbt och smitigt vill kunna transportera sig utmed sjön.

Bilder från Chiemsee

Chiemsee Chiemsee Chiemsee Chiemsee Chiemsee

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.