Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Liechtenstein

Trafikregler och vägval i Liechtenstein

Liechtensteins ringa vägnät är väl underhållet. Här gäller samma trafikregler som i resten av västeuropa. Det finns dock några undantag. Under vinterhalvåret är det på vissa branta och höglänta vägar krav på snökedjor. Precis som i grannländerna Österrike och Schweiz är det inte tillåtet att färdas i nedförsbacke med avslagen motor eller med växellådan i friläge. Detta eftersom bromsarna slits hårt och kan sluta fungera.

Gränsen mellan Liechtenstein och Schweiz vid Balzers

Gränsen mellan Liechtenstein och Schweiz vid Balzers.

Motorvägar i Liechtenstein

Liechtenstein saknar helt motorvägar. Utmed hela Liechtensteins västra gräns går den schweiziska motorvägen A13. Väljer man denna väg går man dock miste om de natursköna landsvägarna och småstäderna.

Landsvägar i Liechtenstein

I Liechtenstein finns ungefär 25 mil asfalterad väg. Dessa vägar är främst belägna i de västra delarna av landet där terrängen är mindre kuperad. Landets viktigaste väg är nr 28 som går från Schaanwald i norr via Schaan och Vaduz till Balzers i söder.

Rekommenderade färdvägar i Liechtenstein

I norr-sydlig riktning finns i stort sett bara en enda väg. Det är nr 28 från Feldkirch i Österrike till Balzers i sydvästra Liechtenstein och gränsen mot Schweiz. I öst-västlig riktning finns det inga vägar förutom allra längst upp i norr.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.