Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Andorra

Trafikregler och vägval i Andorra

Andorra är en av Europas mikrostater belägen i bergskedjan Pyrinéerna på gränsen mellan Frankrike och Spanien. Andorra är inte medlem av Europeiska Unionen och ingår inte i Schengensamarbetet, vilket gör att du behöver pass för att resa in i Andorra.

Andorra saknar helt och hållet motorväg. Landets ena större vägar är CG-1 och CG-2 och båda utgår från huvudstaden Andorra la Vella. CG-1 leder söderut mot gränsen till Spanien, medan CG-2 går åt nordöst och gränsen till Frankrike.

Vägar i Andorra

Bergsväg i Andorra

Andorras vägar mäter en total längd på 27 mil, varav 20 mil är asfalterade. Huvudvägen norrut mot Frankrike går genom Envalirapasset som ligger på en höjd av 2409 meter, men är ändå öppet året runt eftersom det även går genom en tunnel. De två viktigaste vägarna ut från Andorra la Vella är CG-1 till den spanska gränsen, och CG-2 till den franska gränsen via Envalira-tunneln i närheten av Pas de la Casa. Vintertid snöröjes vanligtvis de viktigaste vägarna i Andorra snabbt, men den huvudsakliga vägen ut ur Andorra mot Frankrike (RN-20/22) plogas mindre ofta och stängs ibland av p.g.a. lavinrisk. Andra huvudvägar ut Andorra la Vella är CG-3 till Arcalis och CG-4 till Pal. Det finns även mindre vägar över landgränsen men dessa är ibland stängda vintertid på grund av djup snö.

Snabbfakta Andorra

  • Bensinpris: 15.86 kr
  • Dieselpris: 14.42 kr

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.