Färja till Polen

Polferries färja till Polen

Att välja en färja till Polen är särskilt lämpligt för dig som ska till en destination i östra Europa. Med färja till Polen kommer du på samma longitud som flera städer i östra Europa, bl.a Budapest och Krakow. I och med Polens snabba motorvägsexpansion så går det nu för tiden bra att färdas genom landet i nord-sydlig riktning.

Boka färja till Polen

Här kan du boka färjebiljetter till Polen. Hitta en färjelinje som passar dig bäst och boka i förväg biljetter för att garantera en smidig resa utan onödiga väntetider.

Tyskland Trelleborg-Świnoujście
1 040 SEK
Polen Karlskrona-Gdynia
1 536 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 1 oktober 2018. Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gdansk och Gdynia

Städerna Gdansk och Gdynia är i princip sammanväxta genom staden Sopot som ligger mittemellan dem. Gdynia ligger norr om Gdansk men båda städerna har närhet till motorvägen S6 som fortsätter söderut till Pruszcz Gdanski där betalmotorvägen A1 tar över. Från Gdansk och Gdynia kan man också ta kustvägen nr 6 västerut mot Szczecin och gränsen till Tyskland. Sedan kan man ta huvudväg 7 och motorvägen S22 österut mot ryska Kaliningrad.

Trelleborg-Świnoujście

Med färjan till Świnoujście hamnr du på den polsk-tyska gränsen och kan därefter ta dig vidare till såväl Berlin som Warszawa och Krakow. Świnoujście passar dock allra bäst om du ska fortsätta längsmed Polens östersjökust mot Gdansk och Gdynia. Denna linje trafikeras av TT-Line.

Karlskrona-Gdynia

Färjan mellan Nynäshamn och Gdynia går på 11 timmar och 30 minuter, vilket kräver att man bokar hytt för övernattning. Lämpligtvis väljer man en nattfärja som avgår kl. 20:00 och ankommer till Gdynia kl. 07:30 på morgonen dagen därpå. Färjelinjen Karlskrona-Gdynia trafikeras av Stenaline.

Gilla oss

TwitCount