Halmstad Grenå (f.d. Varberg Grenå)

Denna färjelinje ersatte Varberg-Grenå den 2 februari 2020. Färjelinjen Halmstad-Grenå är perfekt för familjen som ska till Legoland. Förutsatt att ni bor norr eller öster om Halmstad det vill säga, annars blir det en omväg. Men det kan ju vara roligt för de små att åka båt, vilket gör det värt en liten omväg. Har man inte Danmark som slutdestination för resan så är denna färjelinje inte att föredra ur varesig ett tids- eller avståndsperspektiv. Ska man ner i Europa är Rödby-Puttgarden eller Gedser-Rostock att föredra. Alternativt om man ska västerut i Europa, välj Stora Bält-bron till södra Jylland.

Ombord på färjan mellan Halmstad och Grenå finna många bekvämligheter. Det går t.ex. att boka vilstol eller egen hytt om man skulle vilja dra sig undan för sig själv en stund. Har ni rest långt kan hytten vara bra för en stunds välbehövlig sömn innan resan fortsätter på dansk mark. Ombord finns det även restauranger och butiker som fungerar som tidsfördriv. Färjan avgår två gånger om dagen kl. 07:20 och 19:45.

Halmstad-Grenå

Restid: 4 tim 35 min

Pris: 1 718 SEK

Betyg och omdöme för Halmstad Grenå

Betyg: 4 ★★★★☆

Pris:  SEK

Motivering: Bra val för dig som ska till mellersta Jylland och t.ex. Legoland. Minus för sämre anslutande vägar till Halmstad om du kommer från nordöstra Götaland och Stockholm.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Halmstad-Grenå på karta

Att göra i Grenå och på Jylland

Att ta färjan över till Grenå är speciellt populärt bland barnfamiljer då östra Jylland har mycket att erbjuda för den som reser med barn. Förutom Kattegattcentret inne i Grenå finns här många fina stränder, aktiviteter och attraktioner. Det är också enkelt att bila runt på Jylland, och du når en attraktion som Legoland inom en timme. Men här finns också mycket landsbygd, kultur och historia att upptäcka.

I pittoreska Ebeltoft cirka tre mil söder om Grenå finns ett glasmuseum med verkstad där du kan se konstnärerna arbeta. Här hittar du även det minsta rådhuset i världen från 1570, med ett museum som berättar om ortens historia. Förutom en historisk stadsmiljö ingår även Ebeltoft i nationalparken Mols Bjerge.

Fortsätt resan efter att du kommit med färjan

Passa på att utforska mer av mellersta och södra Jylland när du klivit av färjan i Grenå. Staden Århus ligger en timme söderut och är Danmarks andra största stad. Här finns ett rikt kulturutbud med museer, festivaler, prisbelönta restauranger och god gatumat, men även en hel del shopping och tivolit Friheden som passar både vuxna och barn.

Det populära Legoland ligger heller inte mer än en timme bort i Billund och här kan du hyra stuga för att hinna upptäcka allt som Legoland har att erbjuda för hela familjen.

På Givskud Zoo mellan Århus och Legoland kan du åka på safari i egen bil eller åka med en safaribuss som finns i parken. Här finns afrikanska djur som giraffer, lejon, gorillor och flodhästar, precis som på savannen.

Randers Regnskov på Mittjylland ligger under glaskupoler och är en konstgjord regnskog där du kan träffa både jaguarer och tapirer. Förutom tropiska djur finns här Danmarksparken med klassiska danska djur som grisar och getter. Orten Randers ligger en timme inåt land från Grenå.

Alla färjelinjer till Danmark

1 718 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.

Annons Stenaline