Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Eurotunnel - Kanaltunneln mellan England och Frankrike

Kanaltunneln (Eurotunnel) är en järnvägstunnel under Engelska kanalen som invigdes den 6 maj 1994. Tunneln går mellan Folkestone i England och Coquelles i Frankrike. Kanaltunneln är fem mil lång varav undervattensdelen är 3,9 mil. Den löper i genomsnitt 45 meter under havsbottnen. Kanaltunneln består av tre parallella tunnlar, två för tågtrafiken och en mittre tunnel för underhåll och nödsituationer.

Tunneln trafikeras dels av höghastighetståget Eurostar för persontransport, Eurotunnel Shuttle som hanterar fordonstransporter samt av godståg.

Det slutliga projektet som organiseras av Eurotunnel tog sin början 1988 och den färdiga tunneln invigdes 1994. Projektkostnaden hamnade 80 % över budget. Sedan tunnelns färdigställande har den drabbats av flera problem. Bränder har stört driften av tunneln. Illegala invandrare och asylsökande har dessutom försökt att använda tunneln för att nå England.

Pris med bil genom Kanaltunneln

Prisena varierar lite beroende på biljett. Vill du ha en enkel biljett utan krav på att göra en returresa inom en viss tid så kostar genomfarten £60 (ca: 640 SEK). Ska du åka tillbaka genom tunneln inom 5 dagar är priset £44 (ca: 470 SEK) per resa.

Kanaltunneln mellan England och Frankrike

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.