Göteborg Fredrikshamn

Linjen Göteborg-Fredrikshamn tar dig till den nordligaste delen av Jylland. Denna rutt passar bäst om du ska semestra i norra Danmark. Det går enkelt att via motorvägen E45 ta sig ända ner tyska gränsen och vidare mot Hamburg. Tidsmässigt är det dock bättre att välja Helsingborg-Helsingör och därefter Rödby-Puttgarden.

Färjan mellan Göteborg-Fredrikshamn avgår fyra gånger per dygn och restiden varierar mellan 3:15 timmar och 3:40 timmar. Väl ombord har du gott om tid att avnjuta ett danskt smörrebröd i kafeterian eller äta dig riktigt mätt i bufférestaurangen. Har du tid och ork över efter det så kan du fördriva tiden i någon av butikerna ombord.

Göteborg-Fredrikshamn

Restid: 3 tim 30 min

Pris: 1 753 SEK

Betyg och omdöme för Göteborg Fredrikshamn

Betyg: 5 ★★★★★

Pris: 1 753 SEK

Motivering: Perfekt för dig som ska till norra Jylland. Restauranger och nöjen finns ombord.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Göteborg-Fredrikshamn på karta

Att göra i Fredrikshamn och norra Jylland

Strax utanför stadskärnan i Fredrikshamn hittar du stadens stolthet Palmestranden som har kritvit sand, långgrunda bad och vajande palmer som forslas hit från Italien under sommarhalvåret. Till Palmestranden kan du ta med picknickkorg, spela beachvolley eller låna en grill för strandgrillning vid fina sommarkvällar. Du tar dig enkelt hit med buss från färjeterminalen eller så lånar du en gratis cykel från turistbyrån.

En annan sevärdhet är Bangsbo Fort söder om staden, en fästning som byggdes av de ockuperande tyskarna under andra världskriget. Här finns flera kanoner och runt sjuttio bunkrar samt guidade turer. Du kan även besöka Bangsbo museum som också håller till i en gammal bunker. Tar du en promenad i området så finns flera historiska byggnader och även en botanisk trädgård med flera hundra sorters rosor att upptäcka.

Är du kulturintresserad finns även ett konstmuseum i Fredrikshamn som har upp till åtta utställningar varje år. Här visas både dansk och internationell konst. Världens största exlibrissamling med cirka 500 000 original hittar du här. Barn går gratis på de museer som finns i Fredrikshamn, vilket även innefattar Bangsbo.

En mil söder om Fredrikshamn hittar du Säby, en liten historisk stad med 8 000 invånare precis vid Säbyån som mynnar ut i Kattegatt. Här finns flera hotell och populära fiskrestauranger i hamnen där du kan njuta av havsutsikt och god stämning. Passa även på att fynda konsthantverk i keramik, glas eller bärnsten samt att njuta av specialbutiker och musik vid stadens torg.

Fortsätt resan på Jylland

På Jylland finns mycket att upptäcka, och du kan välja att utforska Fredrikshamn och norra Jylland efter att du kört av färjan eller åka söderut mot städerna Ålborg och Århus och vidare mot Legoland på södra Jylland. På västra Jylland har du också ett fascinerande landskap med stränder mot Nordsjön, och våtmarkslandskapet Vadehavet som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Alla färjelinjer till Danmark

1 718 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.

Annons Stenaline