Göteborg Kiel

Färjan Göteborg-Kiel är en riktig långkörare som tar 14 timmar och 30 minuter. Båten avseglar från Göteborg kl. 18:45 och anländer i Kiel kl. 09:15 dagen därpå. Denna färjelinje rekommenderar vi särskilt till dig som startar ganska långt norrut i Sverige och på så sätt kan använda förjan som en hotellövernattning. Väl framme i Tyskland är det 10 mil till Hamburg.

Ombord på färjan mellan Göteborg och Kiel kan du avnjuta en god middag och ett glas öl eller vin i någon av de två restaurangerna. Det finns även bar, café och butiker ombord vilket hjälper dig att fördriva tiden innan det är dags för några timmars sömn i hytten. På båten finns det gratis wi-fi vilket också kan bidra till tidsfördriv under denna långa båtfärd.

Göteborg-Kiel

Restid: 14 tim 30 min

Pris: 3 398 SEK

Betyg och omdöme för Göteborg Kiel

Betyg: 4 ★★★★☆

Pris: 3 398 SEK

Motivering: Aningen tidsineffektiv om man prioriterar att avverka många mil. Plus för avkoppling och övernattning.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Göteborg-Kiel på karta

Att göra i Kiel

I centrala Kiel kan du besöka Altes Rathaus, rådhuset som är 106 meter högt och där du har fin utsikt över staden. Byggnaden uppfördes 1907-1911 och har Markusplatsen i Venedig som förebild. På rådhusplatsen invigs Kieler Woche traditionsenligt varje år, och i anslutning ligger också Kiels operahus.

I Kiels gamla stadskärna finns även Nikolaikyrkan som är den äldsta och mest berömda kyrkan i staden. Byggnaden sägs vara från 1200-talet men förstördes under andra världskriget och har alltså rustats upp efteråt. Kiels kloster förstördes också under kriget, men har även det byggts upp på nytt och numera finns även ett gemytligt café på klostergården.

Det finns också ett sjöfartsmuseum beläget i stadens gamla fiskhall i Kielfjorden. Här presenteras Kiels marina historia, och du kan titta på fartygsmodeller, instrument och galjonsfigurer. Under sommaren ligger även tre veteranskepp placerade vid kajen i anslutning till museet.

I Laboe cirka 20 kilometer norr om Kiel finns ett marint minnesmärke för alla sjömän som mist livet på världshaven. Monumentet som invigdes 1936 var från början tänkt för tyska sjömän men är idag både ett fredsmonument och ett välbesökt museum. I anslutning finns även den restaurerade museiubåten U995.

Är du intresserad av shopping så finns Sophienhof, Kiels största shoppingcenter, tio minuters promenad från färjelägret. En av Tysklands första gågator finns också här i Kiel, den heter Holsenstrasse och har fler än 300 butiker att titta in i. Dänische Strasse är den eleganta shoppinggatan med vackra byggnader, men det är i Citti Park du hittar över 80 butiker och hit går en gratisbuss från färjeterminalen.

Fortsätt resan ner i Tyskland

Kiel ligger strategiskt på vägen mot Hamburg en timme söderut, men är perfekt för att utforska västra Tyskland. Här kan du också välja om du vill åka ner mot vindistrikten vid Rhenfloden eller svänga västerut mot Holland och Belgien.

Alla färjelinjer till Danmark

1 718 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.