Gedser Rostock

Färjelinjen Gedser-Rostock trafikeras av rederiet Scandlines och överfarten tar två timmar. Gedser-Rostock är en bra färja för dig som ska mer österut mot Berlin och Prag. Ombord på finns en butik med öl, vin, sprit, godis och parfym m.m. Det finns även två restauranger för den som vill passa på att äta under tiden som kaptenen ser till att man färdas mot bilsemesterns mål för resdagen.

I hamnen i Rostock ligger Scandlines Bordershop där man kan handla billigt öl, vin, sprit, läsk och godis m.m.

Gedser-Rostock

Restid: 2 timmar

Pris: 1 340 SEK

Betyg och omdöme för Gedser Rostock

Betyg: 5 ★★★★★

Pris: 1 340 SEK

Motivering: Snabb överfart och täta avgångar dygnet runt.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Gedser-Rostock på karta

Scandlines Gedser-Rostock Bildäck

Att göra i Rostock

En av de främsta sevärdheterna i Rostock är Rostocker Heide som är ett stort urskogsreservat öster om floden Warnow vid havet. Här finns både cykel- och vandringsleder och det stora området rymmer skogar, myrar och torvtag. Detta är en omtyckt utflykt som fungerar bra som alternativ till sol och bad på Östersjökusten. Området har sedan 1252 ägts av staden Rostock och är cirka 6 000 hektar stort.

Rostock Zoo har 56 hektar där du kan titta på 300 olika djurarter från hela världen. Djurparken grundades redan 1899 och är specialiserat på djur från arktiska områden och de nordliga haven. Det finns exempelvis en bur med havsfåglar som du kan gå in i, och man föder även upp isbjörnar.

För den kulturintresserade finns också ett kulturhistoriskt museum i klostret Zum Heiligen Kreuz strax intill Universitetsplatz i centrala Rostock. Museet grundades 1859 och är ett av de äldsta i hela norra Tyskland. Här finns både konst, möbler, mynt, hantverk och arkeologiska fynd.

Det finns även en konsthall i Rostock som ligger vackert vid sjön Schwanteneich i stadsdelen Reutershagen. Konsthallen öppnade 1969 och innehåller modern konst, skulpturer och grafiska verk främst av östtyska konstnärer.

Fortsätt ner genom östra Tyskland

Tar du med dig bilen på färjan från Sverige kan du även passa på att utforska så mycket som möjligt av Mecklenburg-Vorpommern. Besöker du Rostock under juli månad kan du besöka den lilla staden Graal Müritz som ligger nära Rostocker Heide. Staden är en känd kurort med flera hotell, och har förutom en lång sandstrand även en berömd pir som öppnar festivalen Seebruckenfest med fyrverkerier varje år.

När du utforskat Rostock har du sedan cirka tre timmars bilresa ner till huvudstaden Berlin, som även är Tysklands största stad och en kulturell och historisk referens i Europa. Du kan även ta dig till närliggande städerna Leipzig och Dresden innan du fortsätter ner till Tjeckien och Prag.

Alla färjelinjer till Tyskland

1 340 SEK
3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.