Gedser Rostock

Färjelinjen Gedser-Rostock trafikeras av rederiet Scandlines och överfarten tar två timmar. Gedser-Rostock är en bra färja för dig som ska mer österut mot Berlin och Prag. Ombord på finns en butik med öl, vin, sprit, godis och parfym m.m. Det finns även två restauranger för den som vill passa på att äta under tiden som kaptenen ser till att man färdas mot bilsemesterns mål för resdagen.

Enbart överfarten Gedser-Rostock

Restid: 2 timmar

Pris: 1 046 SEK

Kombibiljett inkl. HBG-Helsingör

Restid: 20 min + 2 tim

Pris: 1 495 SEK

Scandlines Gedser-Rostock Bildäck

Att göra i Rostock

En av de främsta sevärdheterna i Rostock är Rostocker Heide som är ett stort urskogsreservat öster om floden Warnow vid havet. Här finns både cykel- och vandringsleder och det stora området rymmer skogar, myrar och torvtag. Detta är en omtyckt utflykt som fungerar bra som alternativ till sol och bad på Östersjökusten. Området har sedan 1252 ägts av staden Rostock och är cirka 6 000 hektar stort.

Rostock Zoo har 56 hektar där du kan titta på 300 olika djurarter från hela världen. Djurparken grundades redan 1899 och är specialiserat på djur från arktiska områden och de nordliga haven. Det finns exempelvis en bur med havsfåglar som du kan gå in i, och man föder även upp isbjörnar.

För den kulturintresserade finns också ett kulturhistoriskt museum i klostret Zum Heiligen Kreuz strax intill Universitetsplatz i centrala Rostock. Museet grundades 1859 och är ett av de äldsta i hela norra Tyskland. Här finns både konst, möbler, mynt, hantverk och arkeologiska fynd.

Det finns även en konsthall i Rostock som ligger vackert vid sjön Schwanteneich i stadsdelen Reutershagen. Konsthallen öppnade 1969 och innehåller modern konst, skulpturer och grafiska verk främst av östtyska konstnärer.

Fortsätt ner genom östra Tyskland

Tar du med dig bilen på färjan från Sverige kan du även passa på att utforska så mycket som möjligt av Mecklenburg-Vorpommern. Besöker du Rostock under juli månad kan du besöka den lilla staden Graal Müritz som ligger nära Rostocker Heide. Staden är en känd kurort med flera hotell, och har förutom en lång sandstrand även en berömd pir som öppnar festivalen Seebruckenfest med fyrverkerier varje år.

När du utforskat Rostock har du sedan cirka tre timmars bilresa ner till huvudstaden Berlin, som även är Tysklands största stad och en kulturell och historisk referens i Europa. Du kan även ta dig till närliggande städerna Leipzig och Dresden innan du fortsätter ner till Tjeckien och Prag.

Alla färjelinjer till Tyskland

1 046 SEK
2 047 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 1 oktober 2018. Där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

TwitCount