Trelleborg Travemünde

Med färjelinjen Trelleborg-Travemünde kommer du till utkanten av Lübeck i norra Tyskland och både dag- och nattavgångar erbjuds. Väl framme i Tyskland ansluer du enkelt till motorvägen A1, först via Bundesstrasse 75 och därefter via den fem kilometer långa motorvägen A226. Väl ute på A1, som är en av Tysklands pulsådror, är det cirka 6 mil till Hamburg.

Trelleborg-Travemünde (dagfärja)

Restid: 6-7 timmar

Pris: 2 180 SEK

Trelleborg-Travemünde (nattfärja)

Restid: 9-10 timmar

Pris: 2 380 SEK

Betyg och omdöme för Trelleborg Travemünde

Betyg: 4 ★★★★☆

Pris: 2 180 SEK

Motivering: Lång överfartstid, men du slipper köra genom Danmark och från Puttgarden i Tyskland.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Trelleborg-Travemünde på karta

Att göra i Travemünde/Lübeck

I Travemünde vid Östersjön är det strandliv och avkoppling som är den främsta attraktionen. När du vill upptäcka mer av Tyskland kan du sedan ta dig in till Lübeck där den främsta sevärdheten är stadens symbol Holstentor. Denna medeltida stadsport uppfördes på 1400-talet och inhyser även Lübecks stadsmuseum. Här kan du lära dig mer om den tyska Hansan och dess inflytande på hela Östersjöregionen.

I Lübecks stadskärna finns även Mariakyrkan, som är den tredje största tegelkyrkan i Tyskland. Här finns den största mekaniska orgeln i världen, och kyrkklockorna som rasade ner under andra världskriget finns att beskåda inne i kyrkan. Du kan också besöka Lübecks katedral som började byggas redan 1173. Här finns verk av artisten Bernt Notke bevarade.

Ett av de mest berömda husen i Lübeck är Buddenbrookhaus. Huset är tillägnat hemmasonen och nobelpristagaren Thomas Mann och hans bror, då familjen bodde här i slutet av 1800-talet. Numera spelas ofta den berömda romanen Buddenbrook upp för publik och inredningen är tidstypisk. Huset används även för utställningar, forskning och workshops. Även nobelpristagarna Günter Grass och Willy Brandt kommer från Lübeck och har tillägnats egna hus som även går att besöka, där Günter Grass hus har inrättats som ett centrum för bildkonst och litteratur.

En av Lübecks främsta sevärdheter är också de vackra Salzspeicher som ligger intill Holstentor. Salzspeicher ligger invid floden och består av sex stycken tegelbyggnader som började byggas 1579 och som tidigare varit lagerhus för salt.

Du kan också besöka Burgkloster som idag är kulturcentrum i Lübeck. Klostret började byggas 1229 vid Burgtor, det norra tornet som är det medeltidstorn som tillsammans med Holstentor finns kvar i dagens Lübeck.

Fortsätta bilresan ner i Europa

Har du tagit bilen med dig på färjan till Travemünde och Lübeck kan du enkelt ta dig ner mot Hamburg, Hannover och Frankfurt i mellersta Tyskland, för att sedan åka vidare mot Frankrike eller Schweiz.

Alla färjelinjer till Tyskland

1 340 SEK
3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.