Trelleborg Rostock

Sträckan Trelleborg-Rostock trafikeras av rederierna TT-Line och Stenaline. Dagtid tar överfarten sex timmar, medan nattfärjan tar aningen längre tid, sju timmar. Detta för att man ska få tid att sova några timmar och vara uppvilad inför den fortsatta resan när man väl kommit fram till Tyskland. Trelleborg-Rostock är en bra färja för dig som ska österut mot Berlin och Prag eftersom det kortar körsträckan med 40 mil jämfört med att köra genom Danmark.

Ombord på färjan har man tid att avnjuta en måltid i någon av de två restaurangerna, eller shoppa loss i butiken där det bl.a. finns godis, parfym och alkoholhaltiga drycker. På färjan mellan Trelleborg och Rostock finns möjlighet att boka hytt för extra avskildhet och möjlighet till några timmars sömn.

I hamnen i Rostock ligger Scandlines Bordershop där man kan handla billigt öl, vin, sprit, läsk och godis m.m.

Trelleborg-Rostock

Rederi: TT-Line

Restid: 6-7 timmar

Pris: 1 839 SEK

Trelleborg-Rostock

Rederi: Stenaline

Restid: 6-7 timmar

Pris: 1 843 SEK

Betyg och omdöme för Trelleborg Rostock

Betyg: 4 ★★★★☆

Pris: 1 839 SEK

Motivering: Ganska lång överfartstid men bra om du ska mot Berlin och vidare längre söderut. Möjlighet att sova eller vila ut inför vidare färd.

Betygsatt av: Bilsemester.net

Trelleborg-Rostock på karta

Saker att göra i Rostock

Vill du spendera mer tid i badorten Warnemünde kan du besöka hembygdsmuseet, Heimatmuseum, som finns i en kulturminnesmärkt vit fiskarstuga från 1767. Museet berättar om det lokala livet och även om hur sjömanslivet kunde se ut med sjöräddning, och berättar även om ortens utveckling till badort. Du kan gå in i huset som är inrett som människor levde i Warnemünde under 1800-talet.

Ytterligare två museer med maritim inriktning hittar vi inne i Rostocks hamn. Det ena är Rostocks sjöfartsmuseum som finns på ett fraktfartyg vid IGA-parken, och du har även ett skeppsbyggar- och sjöfartsmuseum i Breitling med en yta på 4 000 kvadratmeter där man ställt ut marina föremål från Östersjön från början till våra dagar. Här finns även föremål från hansatiden när sjöfart och handel var en viktig beståndsdel. Här finns också historia om 1800-talets segelfartyg, ångfartyg och båtmodeller.

I Wiethagen vid Rostocker Heide norr om Rostock finns en intressant skogsvaktar och kolargård som är ett minnesmärke för hela Mellaneuropa. Gården har en unik ugn för tjära och byggdes 1837. Milan blev minnesförklarad 1984 och här finns även ett skogsvaktarmuseum där du kan se hur skogsvaktare levde förr i tiden. I parken finns olika modeller av destillationsanläggningar som användes på 1800-talet.

Bila vidare i östra Tyskland och Polen

När du har sett Rostock med omnejd finns det flera städer att besöka på väg söder- eller österut. 45 minuter västerut ligger hansastaden Wismar som också är intressant för svenskar då staden tillhörde Sverige under mer än 200 år. Varje år anordnas här en Schwedenfest och stadskärnan finns även med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också åka österut mot Greifswald, även det en gammal hansastad och i svensk ägo under många år. Härifrån är det sedan inte långt till polska gränsen, där du kan besöka Swinoujscie och sedan ta färjan tillbaka till Skandinavien.

Alla färjelinjer till Tyskland

1 340 SEK
3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.