Brobizz

För dig som ofta åker över Öresundsbron till Köpenhamn är BroBizz ett otroligt enkelt och smidigt alternativ. När du kommer till en betalstation så slipper du använda dig av den lokala valutan eller hantera ditt betalkort. En BroBizz är en liten sändare som du placerar i framrutan bakom backspegeln. Den här sändaren gör att både betalning och öppning av bommen sker helt automatiskt. Din BroBizz från Öresundsbron kan användas på en lång rad betalstationer i Sverige, Danmark och Norge. Du behöver därmed bara en BroBizz när du kör eller tar färjor inom Skandinavien.

Produktbild & placering

Här nedanför ser du hur sändaren ser ut och hur du placerar den i bilen utan att den stör.

Brobizz placering

Boka färja till Tyskland och Danmark

Här kan du boka färjebiljetter till Tyskland, Danmark, Polen och Lettland. Färjelinjerna är ofta ett mycket bra alternativ till Öresundsbron. Hitta en färjelinje som passar dig bäst och boka i förväg biljetter för att garantera en smidig resa utan onödiga väntetider.

Danmark Helsingborg-Helsingör
599 SEK
Danmark Rödby-Puttgarden
1 012 SEK
Tyskland HBG-HÖR + Rödby-Puttgarden
1 399 SEK
Tyskland Gedser-Rostock
1 340 SEK
Tyskland HBG-HÖR + Gedser-Rostock
1 589 SEK
Tyskland Trelleborg-Travemünde
2 180 SEK
Tyskland Trelleborg-Rostock
1 839 SEK
Tyskland Trelleborg-Rostock
1 843 SEK
Tyskland Trelleborg-Sassnitz
840 SEK
Tyskland Göteborg-Kiel
3 398 SEK

Vår uträkning baseras på enkelresa och att ni är två vuxna och två barn samt reser med personbil max 6 meter lång. Priserna gäller lågsäsong och vårt riktdatum är den 21 juli 2022 (högsäsong). I de fall där priserna varierar beroende på avgång har vi räknat fram ett medelvärde.

Easy Go

Easy Go är ett europeiskt samarbete som gör det möjligt för dig att använda din BroBizz i många olika städer. När du kommer till en betalstation så är det enda du behöver göra att följa instruktionerna som finns på skyltarna. Du slipper därmed ha den lokala valutan eller ditt kreditkort framme och blir istället fakturerad direkt via din BroBizz. Om du kör över Öresundsbron flera gånger om året betalar det sig att teckna ett avtal. Har du redan en BroBizz från en annan betalstation kan du knyta den till avtalet med Öresundsbron så slipper du ha flera dosor i bilen. Med avtalet BropPass får du nästan 50% rabatt på överfarterna.

BroBizzen placeras i en hållare i framrutan bakom backspegeln. I höga fordon som lastbilar och bussar ska BroBizzen placeras längst ned på framrutan. När din BroBizz är korrekt placerad kan betalstationen registrera signalen, och du slipper felaktiga debiteringar och olyckor med bommen.

Obs!

En del framrutor har ett knottrigt fält bakom backspegeln. Dessa rutor har en värmeisolerande film som täcker hela rutan, utom just det knottriga fältet. Filmen hindrar signalen från din BroBizz. Optimal placering av BroBizzen är därför på det knottriga fältet. I vissa fall fäster tyvärr inte hållarens sugkoppar på det knottriga fältet . I dessa fall ska BroBizzen fästas så nära fältet som möjligt.

När en BroBizz inte fungerar beror det nästan alltid på att det betalkort som är knutet till avtalet har löpt ut eller har förnyats. Du kan ändra dina kortupplysningar på Mitt Konto – Öresundbrons självbetjäningstjänst. Om kortuppgifterna är korrekta och aktuella, kontakta oss så hjälper vi dig.

Om du mister din BroBizz kan du enkelt spärra den på Mitt Konto – Öresundsbrons självbetjäningstjänst. Misstänker du att någon olovligen använt din BroBizz bör du kontakta polisen.

BroKort

Brokortet ger dig tillgång till rabatter på upplevelser i Danmark. BroKortet ser ut som ett betalkort och kan användas som betalmedel i betalstationens blå kortbanor. Försäljningen av Brobizz sker på Öresundsbrons hemsida.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.