Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Venedig och Trieste i nordöstra Italien

Kart resväg Italien

Veneto är en region i nordöstra Italien som är belägen mellan Alperna och Adriatiska havet. Veneto består av provinserna Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venedig, Verona och Vicenza, som i sin tur är indelade i totalt 581 kommuner. Regionen motsvarar det historiska området Venetien. Öster om Veneto ligger regionen Friuli–Venezia Giulia där Trieste är huvudort. Friuli-Venezia Giulia består av de fyra ligger regionen Friuli–Venezia Giulia där Trieste är huvudort. Friuli-Venezia Giulia består av de fyra provinserna Gorizia, Pordenone, Trieste och Udine som i sin tur är indelade i totalt 219 kommuner. Huvudstaden Rom är belägen 35 mil söder om Veneto.

Mellan Venedig och Trieste finns det många bad- och semesterorter, t.ex. Caorle och Bibione

Resväg till nordöstra Italien

Här följer en beskrivning av en resa till Italien, den nordöstra delen av landet för att vara exakt. Denna beskrivning börjar i Köpenhamn och härifrån fortsätter vi söderut genom östra Danmark på öarna Själland och Lolland där slutdestinationen i Danmark är är Rödbyhavn. Därifrån tar du Scandlines färja till Tyskland. I Tyskland börjar resan i Puttgarden där du fortsätter söderut mot Lübeck och Hamburg på motorväg A1. I Hamburg byter du till motorvägen A7 som du följer förbi Hannover, Kassel och Fulda ända ner till Schweinfurt. Där fortsätter du på motorväg 70 och senare 73 mot Nürnberg. Framme i Nürnberg byter du till A9 som går söderut mot München, där du följer skyltningen mot Salzburg i Österrike via motorväg A8. Framme i Salzburg kör du på A10 mot Villach och därefter A2 mot den italienska gränsen. I Italien följer du skyltningen mot Udine och sedan Venedig (Venezia). Det går även att köra över Brennerpasset. Då kör man mot Innsbruck vid München och fortsätter sedan mot Bolzano och Verona i Italien.

Det totala avståndet mellan Köpenhamn och Venedig är 153 mil.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.