Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Marseille på franska rivieran

Karta resväg Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad med ungefär 850000 invånare. Storstadsområdet är med sina 1,6 miljoner invånare är landets tredje folkrikaste, efter Paris och Lyon. Staden ligger i Provence på Franska rivieran i sydöstra Frankrike. Den grundades på 600-talet f.Kr. under namnet Massalia kolonisatörer från Fokaia (Jonien) i Grekland och är därmed Frankrikes äldsta stad. Marseille har medelhavsklimat och här ligger Frankrikes största medelhavshamn för civilt ändamål, med färjetrafik till Nordafrika, Italien och Spanien. Invånarna här kallas Marseillais.

Resväg till Marseille och franska rivieran

Vi börjar vår resebeskrivning i Köpenhamn på gränsen mellan Sverige och Danmark. Härifrån kan vi enas om en färdväg genom Europa utan att behöva ta hänsyn till var i Sverige man bor. Resan går söderut genom östra Danmark på öarna Själland och Lolland där slutdestinationen för danmarksbiten är Rödbyhavn. Därifrån tar du Scandlines färja till Tyskland. I Tyskland börjar resan i Puttgarden där man fortsätter söderut mot Lübeck och Hamburg. Vid Heiligenhafen, 2,5 mil söder om Puttgarden, börjar motorvägen A1 som du ska följa hela vägen till Hamburg. Därefter byter du til motorväg A7 som du fortsätter på till och en bit förbi Kassel i mellersta Tyskland. Därefter kor du mot Frankfurt am Main och Mainz och vidare mot Karlsruhe på motorväg A5 hela vägen till franska gränsen vid Mulhouse. I Frankrike följer du A36, och därefter A39 mot Lyon. Därefter fortsätter du på A7 hela vägen till Marseille. Nu är du på den franska rivieran!

Det totala avståndet mellan Helsingör och Marseille är 185 mil.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.