Övernatta i Hildesheim

Övernatta i Hildesheim

Hildesheim är en stad i det tyska förbundslandet Niedersachsen. Den ligger omkring tre mil sydöst om Hannover och invånarantalet är ungefär 103 000. Precis öster om Hildesheim passerar den stora motorvägen A7 som är en huvudväg för resenärer som reser från norr till söder genom Tyskland. Sydöst om Hildesheim ansluter A39 till A7. A39 är en genväg för dem som kommer söderifrån på A7 och ska byta till A2 mot Berlin. Hildesheims läge precis utmed motorväg A7 gör staden till ett populärt övernattningsställe bland bilsemestrare.

Mellan Köpenhamn och Hildesheim är det 50 mil och restiden beräknas till 6 timmar. Att färjan Rödby-Puttgarden tar ungefär en timma inklusive på- och avåkning kan man inte påverka. Däremot är restiden på den återstående resvägen i Tyskland räknade på att man färdas i 130 km/h. Väljer man att köra snabbare under de 32 milen mellan Puttgarden och Hildesheim kan man korta restiden med 20-30 minuter. Den intjänade tiden kan förslagsvis användas till att rasta strax söder om Hamburg. Den närmaste vägen är att ta färjan mellan Rödby och Puttgarden. Väl framme i Tyskland åker man först på A1 för att sedan byta till A7 i höjd med Hamburg.

Det historiska torget och handelsplatsen (Marktplatz) i stadens centrum ansågs en gång i tiden vara en av de vackraste torgen i världen. Mellan 1984 och 1990 restaurerades torget för att återfå sin gamla skönhet. Det gamla torget förstördes av de Allierades bombningar i mars 1945.

Gilla oss

TwitCount