Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Övernatta i Saarbrücken

Saarbrücken erbjuder allt du kan förvänta dig från av en mindre storstad: det är ett modernt ekonomiskt centrum, en konferens-, mäss- och universitetsstad, en viktig kulturell axel och en attraktiv bostadsort. Vad mer: Frankrike är precis runt hörnet.

Saarbrücken har en skiftande historia. Otto den tredje var en tysk-romersk kejsare som under år 999 gav det kungliga sätet "Sarabrucca" till biskoparna i Metz som en gåva. Detta är det första dokumenterade beviset av staden som nu kallas Saarbrücken. Saarbrücken är sedan år 1957 - huvudstad i delstaten Saarland i västra Tyskland, men under de senaste 200 åren har äganderätten skiftat. Detta förtydligas bland annat med den "lev och låt leva" mentalitet som sätter sin atmosfärs-prägel i regionen Saarland, där passionen för det franska köket genomsyras både i mat och dryck. Närheten till Frankrike, och med Frankrike som en dåvarande herre, är den franska patos omisskännelig.

SÖK & BOKA HOTELL I SAARBRÜCKEN

Saarbrücken ligger i floden Saars dalgång och har cirka 190 000 invånare. Den omges av en pittoresk landsbygd med sevärdheter och platser av historiskt intresse. Den perfekta destinationen för en vandring eller en dagstur finns i närområdet och även inom själva staden. Den kulturella paletten lockar besökare från när och fjärran.

Alla vägar bär till och från Saarbrücken

Motorväg utanför Saarbrücken

Med Frankrike runt knuten, med Paris till väster – kan man smidigt med bil ta motorväg A6 (= E50) för att besöka grannlandet. Men så även färdas österut på samma väg till tyska Bayern som en rese-eskapad. Saarbrücken har därmed likaså fler bra motorvägsanlutningar. Med A1 når du Köln och Hamburg samt Puttgarden som ligger norrut. Väg A623 tar dig även i anslutning till A1 (= E52) vidare till städer som München och Salzburg. Man kan därmed hävda att Saarbrücken är utan tvekan en förträfflig kommunikationspunkt med bra trafikförbindelser. Utöver stadens egen flygplats, så finner du ytterligare två närliggande – Zweibrücken (21 km) samt Stuttgart (164 km). Vill man resa med tåg är Saarbrücken knutpunkten för korsande järnvägar från öst till väst, syd till norr. Att resa till och från denna stad kan inte vara ogenomförbart.

Shopping i Saarbrücken - Wenn Sie einkaufen gehen!

Saarbrücken lockar kunder från alla hörn och kanter. Det går nog inte att undgå att upptäcka att utbudet är stort när man längs med innerstadens shoppingstråk möts av mer än 200 olika butiker. Denna handelsgata sträcker sig från stationen till Sankt Johanner Market Place. Ytterligare affärer på gågatan längs med Bahnhofstrasse erbjuder ett brett utbud av produkter i valfri storlek, färg eller form. Vill man hellre söka sig till pittoreska gränder och små bakgårdar – kan man promenera i gamla stan där charmiga glassbarer och mysiga boutiqueer förefinns. Eller varför inte avnjuta en kall öl på en mindre uteservering?

Hotell i Saarbrücken

Ibis Hotel Saarbrücken

Vill man bo nära shoppingstråken, men dock inte alltför inpå stadskärnan – så finns Ibis Saarbrücken City Hotell på Hohenzollernstrasse 41, en tio minuters promenad från självaste handelscentrum.

Ibis i Saarbrücken är ett två stjärnigt hotell som erbjuder 49 bekväma rum med tillgång till Internet och en dygnet runt öppen reception. Frukosten serveras mellan 04.00 och 12.00 varje dag, och snacks samt varm och kall dryck är alltid tillgängligt då baren i lobbyn alltid är öppen. Närheten till flygplats samt järnvägsstation är också en av de bekvämligheter som är fördelaktigt för de gäster som inte reser längs med Europavägarna. Säker och bekväm parkering finns på innergården samt utanför hotellet.

Hotellet erbjuder även följande

Datoruttag på rummet, nödutgångs karta, radio på rummet, öppningsbara fönster, Wi-Fi i alla rum, direkttelefon, skrivbord i alla rum, satellit / kabel-TV, manuell temperaturkontroll, badrumsinredning, dusch, toaletter, badkar, hårtork i badrum, säkerhetsfunktioner, brandvarnare, nyckelkort som drivs dörrlås, emergency info i rum, roomservice, väckarklocka, operatör väckningssignal, totalt antal familjerum 8, alla rum är rökfria, extra säng i rum för barn, spjälsäng i rummet, husdjur tillåtna (kostar dock extra)

El Sombrero Restaurangen är belägen i samma byggnad som Ibis Saarbrücken City Hotell och erbjuder fantastisk mexikansk mat. Lokalen är öppen dagligen och rymmer upp till 100 personer.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.