Övernatta i Göttingen

Cirka 4 mil norr om Kassel ligger Göttingen, en stad med 121 000 invånare. Göttingen ligger precis utmed motorvägen A7 som går rakt genom Tyskland i mord-sydlig riktning. Några mil söder om staden ligger motorvägskorsningen A7/A38. A38 leder österut mot Leipzig och gränsen mot Tjeckien. Om du bor i Götaland kan du med lite beslutsamhet, uthållighet och vilja komma ända ner till Göttingen och göra bilsemesterns första övernattning här. Läget utmed motorvägen gör att man snabbt kommer in och ut ur staden och på så sätt sparar restid.

Övernatta i Göttingen

Gentrala Göttingen

Mellan Köpenhamn och Göttingen är det nästan exakt 60 mil och den närmsta och snabbaste vägen är att ta färjan mellan Rödby och Puttgarden. Restiden mellan Köpenhamn är nästan sju timmar men beror på hur snabbt man väljer att köra på Autobahn. Tiden är beräknad på en hastighet av 130 km/h. Restiden inkluderar inte raster, däremot får man 45 minuters vila på Scandlines-färjan, väl i Tyskland återstår 40 mil att köra.

Sevärdheter i Göttingen

Inne i staden hittar man statyn Gänseliesel som föreställer en flicka som håller en gås i den ena och en korg i andra handen. Varje år besöks statyn av nyutexaminerade doktorander som klättrar upp och kysser den.

Gilla oss

TwitCount