Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Övernatta i Buchholz in der Nordheide

Cirka 25 kilometer söder om Hamburg finner man staden Buchholz in der Nordheide. Staden tillhör distriktet Landkreis Harburg som förefinns i det tyska förbundslandet Niedersachsen. Buchholz är den största staden i distriktet med en folkmängd på ungefär 40 000 invånare. Staden ligger nära autobahn (A1, A7, A261) och är därmed en gynnsam plats och ett alternativ att bo på samt besöka när man snabbt kan nå den kosmopolitiska staden Hamburg. Därutöver nås även städerna Bremen och Lüneburg på mindre än en timmes bilresa. Från Köpenhamn till Buchholz är det ungefär 43 mil och den närmaste vägen går via färjelinjen Rödby-Puttgarden.

Buchholz in der Nordheide

Buchholz är omgiven av ett vackert landskap som man kan uppleva genom att exempelvis vandra, cykla, spela golf eller rida på en islandshäst som man kan hyra vid gården Seppensen. Det är nära till stan, men med massor av bra ridnings möjligheter i den skog och ängsbeklädda omgivningen intill naturreservatet Lüneburger Heide.

Som kultur och shoppingstad kan Buchholz erbjuda en mångfald av restauranger samt butiker. Alltifrån elegant mode till mysiga caféer, där lyx och enkelhet möts i en härlig kombination och mångfasetterad stadsmiljö. Det kulturella hjärtat av staden är Empore som bjuder på färgstark underhållning i olika slag. Här kan både klassisk teater avnjutas samt pop och rockkonserter, för att inte förglömma de senaste Hollywood-filmerna på biografen. Buchholz är även en mycket aktiv sportstad som med sin löpartävling utökas för varje år med antalet deltagare samt åskådare. Både gammal som ung kan delta, tävlingen skapar alltid rubriker eftersom det är en av stadens grandiosa års-höjdpunkter. Så även Buchholz stadsfest som man kan besöka under september där man kan få uppleva den lokala charmen vid alla dess aktiviteter och marknadsstånd. Atmosfären är under dessa dagar magisk.

I Buchholz måste man uppleva stadens ”gröna katedraler”. Ett speciellt tillhåll är innerstaden Buchholzer med dessa enorma gamla ekar och bokar som bland annat omramar stadens torg där caféer och restauranger är verksamma. Och två gånger i veckan, onsdagar och lördagar kan man besöka en matmarknad i centrala Buchholz. Här finns allt från grönsaker, frukt, kött, blommor, örter och mycket mer.

Reser man med bil till Buchholz så kan man nästan vara hundra procent säker på att man kan hitta en ledig parkeringsplats. Staden erbjuder nämligen mer än 2000 p-platser i centrum. Att parkera ska heller inte vara särskilt dyrt. Det finns flera parkeringshus och möjlighet till två gratis timmar. I samband med färdigställandet av Buchholz Gallerian 2013 utökades antalet parkeringsplatser med 260 st i närheten av gallerian och som därpå erbjuder ytterligare shopping för den köpsugna.

Hotell ACHAT Plaza Buchholz

Som turist finns det olika alternativ att övernatta i Buchholz med omnejd. Inom en mils radie finner man tolv förslag till boende. Här finns det pensionat, traditionella gästhem och varierande hotell i idyllisk miljö. Om man vill bo centralt är hotellet ACHAT Plaza på Lindenstraße 21 ett bra alternativ. Hotellet erbjuder allt från enkelrum till business avsett för två. Rummens inredning är smakfullt dekorerade med stilenliga inventarier. Bistron inger en elegant och lugn miljö där matgästerna kan prova regionala specialiteter. Hotellpersonalen framkallar därpå en trivsamhet med sin artiga jargong och sitt trevliga bemötande. ACHAT Plaza i Buchholz är ett fyrstjärnigt hotell där gästerna har tillgång till en spa-avdelning där bland annat bastu och pool finns, därpå även ett gym.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.