Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Neuschwanstein

Neuschwanstein

Södra Tyskland är fyllt av historiska sevärdheter. Gamla slott och borgar dominerar sevärdheterna i det kuperade landskapet. Strax utanför Füssen i Bayern ligger det vackra slottet Neuschwanstein. Slottet uppfördes av kung Ludwig II av Bayern med början 1869 och slottet var färdigt 1892. Slottet har varit förebild för Disneys Törnrosaslott. Det är ett av världens mest kända slott och ett vanligt motiv på affischer och pussel. Neuschwanstein är ett så kallat Märchenschloss, det vill säga ett typiskt sagoslott. Inspiration till Neuschwanstein fick Ludwig II från borgen Wartburg.

SÖK & BOKA HOTELL I NÄRHETEN AV NEUSCHWANSTEIN

Hitta hit

Füssen nära Neuwchwanstein är ändpunkt för A7, en av Tysklands längsta motorvägar. Den går genom hela Tyskland i nord-sydlig riktning, från landgränsen mot Danmark i norr. Kommer man från norr på A7 svänger man av mot Füssen och fortsätter därefter mot Schwangau. Någon kilometer innan Schwangau svänger man höger mot Neuschwanstein/Königschlösser.

Kommer man från München i nordöst kör man motorvägen A96 till Landsberg am Lech där färden fortsätter på förbundsväg 17 som leder hela vägen till Schwangau och Füssen. Från det hållet svänger man av åt vänster mot Neuschwanstein/Königschlösser strax innan Schwangau.

Är man istället på väg norrut från Österrike så kör man lämpligtvis av den österrikiska motorvägen A12, som går förbi Innsbruck, vid Imst om man kommer från Bregenz eller Telfs om man kommer från Innsbruck/Brennerpasset. Därefter fortsätter man vidare på den natursköna väg 179 norrut mot Füssen som ligger precis när man passerat gränsen till Tyskland.

Koordinater: 47.557468, 10.749215

Bilder från Neuschwanstein

Neuschwanstein Neuschwanstein

Missa inte Hohenschwangau

I närheten av Neuschwanstein (man parkerar på samma parkeringsplats) hittar man Schloss Hohenschwangau. Det är ett slott som hamnat i skuggan av det otroligt populära Neuschwanstein. Men när du ändå är på plats, varför inte besöka dem båda.

I nära anslutning till slottet finns även ett hotell, orangerie och museum. Museets inriktning är Bayerns kungligheter genom århundradena.

Schloss Hohenschwangau

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.