Service viktigt för säker bil

När folk pratar om bilar menar de i mest vardagligt tal personbilar. Efter andra världskriget tog produktionen av bilar för vanligt folk fart. Visserligen kommer alltid en viss nobless finnas och med dem mer eller mindre lyxåk. Dock inriktade sig den stora tillverkningen på bilar av lågt pris men i de flesta fall ändå viss bibehållen komfort och prestanda. Folkvagnen är nog det fordon som mest betraktas som folklig bil och detta var troligtvis även grundidén hos fabrikörerna i Wolfsburg, Tyskland. Andra stora och mindre företag följde efter i detta spår och de flesta har åtminstone en modell i lägre prisklass. Men det har visat sig att oavsett prisläge uppstår problem och återkommande service, underhåll och reparationer är nödvändigt.

Bilservice

Bilprovning sedan 1963

Den som kan fixa det mesta själv behöver inte besöka en verkstad så ofta med sin bil men annat kan det bli för den mer oinvigde. Det mest grundläggande för att hålla bilen i gott skick är att utföra service med jämna mellanrum, vilket de flesta nog känner till. Tack vare den årliga bilprovningen uppmärksammas även andra behövliga åtgärder i tid. För det är inte endast motorn som ska fungera för att bilen ska rulla bra och säkert på vägarna. Säkerheten kräver att även styrförmågan fungerar som den ska och att balansen är rätt justerad. Därefter finns flera andra detaljer, inte minst att belysningen har en godkänd inställning. I annat fall kan ljuskäglan irritera andra bilister och i värsta fall kan detta orsaka tillbud eller till och med olyckor.

Fel förblir fel utan åtgärd

När något problem med motorn eller annat fel med bilen uppstår behöver de flesta uppsöka en verkstad. Många försöker nog komma underfund om det inte går att fixa själv och så finns det även de som kanske tror att felet rättar till sig självt om man bara låter det vara. Inget av dessa två förslag brukar fungera särskilt väl och det mer troliga är i stället att felet förvärras. Därför är det alltid klokast att uppsöka verkstadsinrättning så snart ett problem uppstår.

Är bilen bortom räddning?

Något mn alltid måste ta ställning till vid en service eller reparation är om kostnaden står i propotion till hur många år man förlänger bilens liv. Samt hur många fler reparationer man är villig att bekosta. Någon gång kommer man till en punkt då det inte är värt att reparera bilen mer utan att det är mer lönsmt att köpa en ny.

Har man däremot en inte fullt så gammal och nedgången bil kan man sälja den till en bilhandlare och köpa eller byta till sig en nyare om man lägger lite pengar emellan. Vi köper din bil Västerås är en sajt som förvaltas av Nyströms Bilar. De köper in och säljer bilar i hela Västmanland. På sajten får du mer information om hur du går viare med din bilaffär.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.