Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Bra sajter som visar vägen ut i Europa

Genvägen till bilsemestern i Europa går via datorn och din internetuppkoppling. Bästa vägvalen, övernattningarna, campingplatserna och färjorna finns bara några klick bort. Här är fem bra sajter att för att planera resan.

Planera färdvägen

Att planera färdvägen har många fördelar. Du kan uppskatta kostnaden för bensin eller diesel, planera övernattningar och boka hotell, samt ta reda på vilka sevärdheter som är värda ett besök längs vägen.

Google Maps

Med Google Maps (maps.google.se) kan du planera färdvägar och få alternativa förslag. Du ser också hur lång varje sträcka är samt hur lång tid den tar att köra. Sedan är det bara att lågga in rutten i din GPS.

Via Michelin

Du kanske frågar dig vilken som är den bästa vägen till Rom? På Via Michelin (www.viamichelin.com) in var du befinner dig så letar sajten upp rätt väg åt dig utifrån fyra valbara kriterier: billigaste vägen, snabbaste vägen, kortaste vägen och mest sevärdheter längs vägen.

Kolla färjelinjer & boka biljetter

Färjetrafiken mellan Sverige och resten av Europa sköts i regel av tre stora rederier. Dessa är Scandlines, Stena Line och TT-Line. På deras respektive webbplatser kan du enkelt boka färjebiljetter på de datum du planerar att resa. Kom ihåg att vara ute i god tid för att garanteras plats på önskad avgång. Detta gäller särskilt under högsäsong i juli och augusti.

Övernattningar och boende

Hotels.com och Booking.com är de största och mest betrodda sajterna för hotellbokningar på nätet. Tillsammans täcker de så gott som varenda liten håla i världen. Genom att boka hotell på nätet kommer du ofta lite billigare undan samtidigt som du slipper ringa direkt till hotellet och boka hotellrum. Det kan ju som bekand bli lite problem med språket.

Eurocampings.se listar ungefär 8600 europeiska campingplatser med omdömen från sina besökare. Du kan även ladda ned en mobilapp så att du på resan kan leta upp den närmaste campingplatsen.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.