Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Ta bilen till Berlin och gå på fotbollsmatch

Det är inte ett måste att åka flyg eller båt för att ta sig till Berlin, du kan också ta bilen dit. När du åker på bilsemester blir resan i sig ett äventyr och du kan njuta mer av resan än på flyget. Det är smidigt att ta sig från Sverige till Berlin med bil och den kan följa med på färjan.

Du kan välja att ta färjan från till exempel Trelleborg i Skåne, men du kan också köra via Danmark och ta färjan Gedser-Rostock. Med GPS är det enkelt att hitta och det finns i mobilen. Att bila tillsammans med familj eller vänner är både prisvärt och en spännande upplevelse, där du får se mycket av både Sverige och Tyskland.

Gå och se Hertha Berlin

Att gå på fotbollsmatch och se Hertha Berlin spela en hemmamatch är en upplevelse utan dess like. Du kan t.ex. både köpa fotbollsbiljetter och paketresa på ett smidigt sätt genom GO Sport Travel. Om du ska bila finns det paket med hotell och matchbiljetter som du kan söka på. Biljett- och researrangören GO Sport Travel har ett brett utbud av biljetter till matcher med det klassiska laget.

Om du ska gå och se när Hertha Berlin spelar hemmamatch är rådet till dig att du är på arenan i god tid. Tyskarna laddar nämligen upp redan innan matchen, utanför den gigantiska Olympiastadion. För att få en riktig upplevelse bör du vara med från början på parkeringen, innan ni beger er in på stadion för att se matchen.

Olympiastadion i Berlin

Olympiastadion i Berlin.

Vad finns mer än fotboll?

Det finns en hel del andra saker än fotboll som du kan lägga tiden på när du semestrar i Berlin. En av de populäraste turistattraktionerna i staden är deras riksdagshus, där modern och historisk arkitektur möts. Det finns en glasbyggnad där du kan få utsikt över hela staden, vilket är en fantastisk syn. Du måste boka dagen innan för detta.

Det finns också en mängd rundvandringsturer där du kan bli guidad av entusiastiska personer, dessa turer är ofta gratis och du ger istället dricks till guiden. Bland de teman som finns på turerna erbjuds exempelvis andra världskriget-tema. Berlin har också gott om billig mat som du kan avnjuta på diverse lokala kvarterskrogar. Du kan bland annat äta tysk husmanskost.

Sammanfattning

Att bila till Berlin är en spännande upplevelse och du kan välja mellan broar och färjor för att ta dig till Tyskland. Det finns mycket att se både på vägen och när du kommit fram. Varför inte köpa biljetter till en match med Hertha Berlin på Olympiastadion? Planera din nästa semester som en bilresa till Tyskland, det kommer bli riktigt bra.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.