Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Hur du underhåller dig själv när du är passagerare på en road trip

Så kan du njuta mer av din bilsemester

En road trip kan ibland bli lite långtråkig om det är långa distanser som ska betas av och det kan lätt bli lite dötid innan destinationen till slut nås. Förutom att räkna röda bilar som kör förbi eller att ta en tupplur, finns det mycket annat som kan göras för att fördriva tiden som passagerare. Nedan listas det ett urval av roande aktiviteter som kan göras för att hålla sig underhållen.

Spela på sin smartphone

Mobiler har ett stort antal appar som kan underhålla en person under resans gång. Visserligen rekommenderas det inte för de som lätt blir åksjuka, men för de som inte har det problemet går det att spela många olika typer av spel på en smartphone. Det finns allt från långa och djupa rollspel som tar många timmar att spela igenom, till kortare flerspelare-appar där varje person på resan kan spela med.

Variation är nyckeln till att hålla humöret uppe på resan. Det är kanske inte alltid som motivationen finns för att spela ordspel med andra i bilen, men då finns det en hel del Casino Spel att testa på eller svåra pussel att klura ut.

Det finns många olika alternativ men det är viktigt att tänka på hur mycket batteri som apparna drar. Går det inte att ha laddare lättillgängliga, så rekommenderas en powerbank för att hålla liv kvar i telefonen längre.

Planera en musik-quiz

Många gillar att tävla, vilket brukar stämma även när de sitter fast i en bil- eller busstur. Därför går det att organisera ett litet quiz att ha med på vägen, genom en spellista i exempelvis Spotify som skapas innan resan. När det väl känns som att det är dags för lite vägaktiviteter, så är det bara att köra igång.

En vanlig variant av denna typ av quiz är att spela upp en låt och sedan låta medresenärerna gissa vad låten heter, vem som gjort den och vilket år den släpptes. Om det blandas in låtar av lite olika genrer, finns det snart massor av alternativ att välja mellan. Det är dock viktigt att inte göra quizet för långt. För att få folk extra motiverade går det alltid ha med ett litet pris till vinnaren.

Självklart är andra typer av frågesporter också bra, men musik brukar vara något som ofta skapar god stämning och får andra att sjunga med.

Lyssna på en podcast

Det finns många intressanta poddar där det talas om alla möjliga saker. Huruvida det lyssnas genom fordonets högtalare eller genom egna lurar, så kan det alltid hittas något så länge kunskapen finns om var det ska letas. Många poddar finns även som videor att titta på för de som hellre vill stirra på skärmen, men det är oftast det som sägs i podden som är viktigast.

Som alternativ till poddar finns även vanliga radiokanaler som det går att lyssna på där liknande innehåll sänds. Egentligen går det att se poddar som en typ av radiokanal då programmen är liknande, förutom att poddar sällan har musik.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.