Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Risskov bilsemester i Tyskland

Heidelberg i Tyskland

Vy över Heidelberg.

Om du funderar på att ta en Risskov bilsemester till Tyskland finns det många alternativ. Du kan välja att köra motorvägarna i landet, eller så kan du undvika dem och lifta. Att välja en bilsemester till Tyskland framför ett tåg eller flyg säkerställer att du får det bästa värdet för pengarna. Hur som helst, du kommer att vara på ett äventyr! Oavsett om du har en budget eller har ett snävt schema, kommer du att kunna se många fantastiska landskap.

Om du gillar vattnet är Tysklands norra kust det perfekta resmålet. Du kan tillbringa dina dagar vid Östersjön, där historiska städer blandas med sträckor av vågkastad sand. Hansestäder som Lübeck, Wismar och Rostock vid Tysklands Östersjökust är både vackra och mysiga med sina bländande byggnader byggda av miljontals tegelstenar. Att köra uppför den vackra, klippiga stranden kommer att få dig att njuta av en naturskön bilresa. I Binz, ta en paus från Berlins myllrande gator och ta en promenad längs stranden.

För dem som älskar vattnet är norra Tyskland det perfekta valet för en bilsemester till landets populäraste städer. En dagsutflykt till Östersjökusten tar dig längs en naturskön sträcka av vågor, långa sandiga vyer och historiska hanseatiska städer. Staden Bremen är ett måste att se på din Risskov bilsemester till Tyskland, och dess medeltida katedral är en slående syn. När du besöker den baltiska kusten, missa inte chansen att besöka några av stadens vackraste stränder och slott.

Under din bilsemester till Tyskland, missa inte möjligheten att lära dig mer om nazistisk historia. Koncentrationslägret Dachau, som ligger utanför München, är ett måste att se. Det ursprungliga lägret användes bara för att hysa politiska fångar, men blev snart överfullt. Minnesmärkets port proklamerade "Arbeit Macht Frei" och inkluderar idag ett krematorium, gaskammare, baracker och ett museum.

Slottet Neuschwanstein i södra Bayern

Slottet Neuschwanstein i södra Bayern

Om du letar efter en historisk resa är Berlin ett måste. Staden har en fascinerande historia, och det finns massor av information att lära sig om den på museer, konstgallerier och minnesmärken. Du kan också utforska några av landets största städer, inklusive Frankfurt, och dess vackra landsbygd.

Om du är en äventyrlig typ, har Tyskland ett antal roliga platser att hålla dig sysselsatt med. Äventyrsparken Mehliskopf är en fantastisk plats för familjesemestern. Oavsett om du reser ensam, med vänner eller familjen, kommer du att ha en fantastisk tid. För några av de mer natursköna vägarna i landet, bege dig då till Bayern och Baden-Würtemberg i söder.

Autobahn i Bayern

Tysk motorväg i Södra Bayern.

De tyska motorvägarna är en av de mest populära och faktiskt ofta natursköna vägarna i landet. I södra TYskland är landskapet mer kuperat och även från Autobahn kan man njuta av fantastiska vyer. Dessa slingrande motorvägsavsnitt är perfekta för dig som både vill avverka många mil under en resdag och samtidigt njuta av landskapen du passerar. Du kan stanna för lunch i en charmig stad för en romantisk utsikt, sväng bara av motorvägen och åk några kilometer på landsväg. Du kan också stanna ta romantiska vägen i Bayern och Baden-Württemberg. Planera in en Risskov bilsemester till Tyskland är ett underbart sätt att utforska denna region.

Om du planerar en Risskov bilsemester till Tyskland, kommer du att vilja göra stopp längs vägen. Det är bäst att planera några dagars sightseeing och ett par nätters bilresa för att undvika långa bilresor. Du måste kontrollera din bils bildelar innan du åker till landet. Det är viktigt att hålla din bil i utmärkt skick så att den inte skadas på vägen.

De bayerska alperna är vackra, och om du är intresserad av skidåkning vill du besöka sjön Königssee. Sjön är omgiven av en skog som är perfekt för vandring eller skidåkning. Königssee är en populär destination i Tyskland, och den har en alpin nationalpark. Du kan besöka parken och sjöarna för att njuta av en otrolig upplevelse.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.