Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Risskov bilsemester i Norge

Risskov Norge

När du reser på bilsemester med Risskov till Norge är det bäst att åka under sommarmånaderna, från juni till augusti. Landet är som mest levande under denna tid, och lokalbefolkningen får ut det mesta av det behagliga vädret. Parkerna är fyllda av människor som trivs och helgerna är ofta fyllda med roliga evenemang. Medeltemperaturen i denna region är mellan 20 och 60 grader Celsius, vilket inte är för varmt men ändå bra för utomhusaktiviteter.

SÖK & BOKA HOTELL I HELA EUROPA

Oavsett vilken tid på året du åker på Risskov bilsemster till Norge rekommenderas det att du undviker turistens högsäsong. Under dessa tider kommer priserna på aktiviteter, turer och campingplatser att vara mycket billigare än under den hektiska sommarsäsongen. Detta gäller särskilt om du planerar att njuta av gratis vandring, cykling, skidåkning eller vandring. Och glöm inte att kolla landets polarnattsförhållanden. De kan vara spektakulärt vackra, särskilt om du besöker dem under natten.

Som en del av UNESCO:s världsarv är Oslos gamla hamn en intressant plats att besöka. Det byggdes runt år 1200. och är nu ett pulserande museum för norsk historia. Gol stavkyrka, som har anor från 1100-talet, är en av de äldsta byggnaderna i Norge. Det innehåller också många museer, kaféer och butiker. Du kan spendera en hel dag med att besöka den UNESCO-listade Geirangerfjorden.

När du reser på bilsemester till Norge, se till att planera din resa under polarnatten. Nordnorge upplever en polarnatt, och kustbyarna är vackrast under sommarmånaderna. Men du kan fortfarande se det vackra landskapet och fjordarna medan du är i Oslo. Och om du är en historiefantast kan du besöka Gols stavkyrka, som är över 1 000 år gammal. Detta är det perfekta sättet att få en inblick i norrmäns liv förr.

Vintrarna i Norge är kyliga. Medeltemperaturen i huvudstaden Oslo ligger runt tre till fyra grader Celsius, med temperaturer så låga som två i kustområdena. De nordligaste delarna av landet har temperaturer som sjunker så lågt som -2 grader. Om du ska se norrsken är det en bra idé att resa till Nordnorge under vintermånaderna. "Northern Lights Belt" är en region i landet som är känd för sin ökade norrskens frekvens och intensitet.

Om du letar efter ett äventyr, överväg att åka på en trevlig Risskov bilsemester till Norge. Det finns många utomhusaktiviteter i det här landet. Du kan åka pulka på vintern eller snowboard på sommaren. Det finns också gott om aktiviteter på sommaren, men du vill vara försiktig med dina kläder.

Utöver dessa städer erbjuder Norge andra typer av kultur. Landet har en rik historia. Staden har en unik kultur, så du kan uppleva dess unika kultur och mat. Du kommer att kunna njuta av ett brett utbud av kulturevenemang och festivaler, inklusive polarnatten. Landet är också känt för sina fantastiska landskap, och du kan utforska dem på din resa. Den här tiden på året är den bästa för att uppleva norrsken, och polarnätterna är den bästa tiden att fånga dem.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.