Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Skippa de vanliga sevärdheterna - bli ruinturist

Under senare år har fenomenet Urban Exploration vuxit sig riktigt stort. På svenska kan det översättas till urbant upptäcksresande. Det handlar om att besöka och upptäcka platser som glömts bort av gemene man. Runtom i Europa finns mängder av övergivna platser. Spontant skulle jag säga att Tyskland dominerar, men även Portugal, Spanien, Tjeckien och Belgien har en hel del guldkorn att upptäcka. Östra Tyskland är extra intressant eftersom det finns mycket kvar sedan både nazisternas och kommunisternas tid vid makten. Att man fortfarande kan besöka byggnader som är utsmyckade med nazistiska och kommunistiska orginalmålningar är riktig fascinerande.

Beelitz-Heilstätten Beelitz-Heilstätten

Entrén till sanatoriet Beelitz-Heilstätten

Om du har minsta intresse av detta bör du svänga av autobahn och köra 20-30 mil på östtysk landsväg. Du kommer garanterat hitta intressanta objekt utmed vägen. Jag som driver Bilsemester.net har nyligen startat en ny sajt på domänen Tidensgang.se där jag och min sambo lägger upp foton och berättelser om övergivna platser. Här på Bilsemester.net har vi tidigare lagt upp ett tips om att besöka Beelitz-Heilstätten.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.