Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Viktigt att tänka på inför en svensk bilsemester

Bilsemester i Sverige

Har du bestämt dig för att unna dig själv en bilsemester i Sverige har du mycket trevligt att se fram emot. Att resa med bil möjliggör en stor frihet och ger utrymme för spontana stopp och nya upplevelser.

En bra plan

Det kan vara bra att ha en plan för att få ut det bästa av din resa. Samtidigt är det roligt att kunna ändra planerna med spontana idéer och nya platser som du kanske inte räknat med.

För att få ett bra flyt i resan kan du planera vilka vägar du ska köra och beräkna hur lång tid det kommer att ta. Därmed kan du även planera in övernattning i god tid på olika spännande platser. Du kan på så sätt ta del av nya och populära valmöjligheter som glamorös camping på Västkusten eller sova över på ett traditionellt och charmigt gästhus.

Ta del av naturen

Reser du runt om i Sverige kan det vara trevligt att besöka större städer där utbudet av kulturella platser och museer är stort. Du kan även passa på och besöka naturen och eventuellt prova på olika friluftsaktiviteter. Fördelen med en bilresa är att du kan ta del av två världar och uppleva både natur, kultur och stadsliv. Just Västkusten har otroligt mycket att bjuda på. Du kan således utforska kulturella sevärdheter som Bohus fästning eller uppleva en energikick på Liseberg.

Få ut det bästa av bilresan

För att göra resan så bekväm som möjligt är det viktigt att välja ett bra fordon. I och med att du och ditt resesällskap kommer spendera en längre tid i bilen är det viktigt att det blir en bekväm och säker miljö för alla resenärer. Har du inte en passande bil för en längre bilresa kan du hyra en bil. Du kan välja mellan nya och begagnade bilar för din resa. På så sätt kan du tillgodogöra dina behov och få ut det bästa av din semester.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.