Stort utbud av bandanas, snusnäsdukar, hängslen och scarfs. Besök Bandana.se

Planera din sommarsemester redan nu

Planera din sommarsemester redan nu

Det är en härlig känsla att åka på bilsemester. Du är helt fri att köra vart du vill och behöver inte förhålla dig till några tidtabeller eller avgångar. Vissa saker är ändå bra att ha koll på innan du ger dig iväg så du får en riktigt lyckad bilsemester. Här tipsar vi om några.

Se över dina sommardäck

Det är viktigt att dina sommardäck är i bra skick så du kör säkert på vägarna. Säkerställ att de har rätt mönsterdjup och kontrollera även lufttrycket i däcken så undviker du punktering och skador på fälgarna. Skulle olyckan ändå vara framme är det bra att ha ett reservhjul i bagageluckan. Med ett punkteringssprej kan du tillfälligt laga mindre hål så du har möjligheten att ta dig till en verkstad. Kör du långt är det fint att ge bilen lite extra kärlek och kolla oljan och spolarvätskan samt ha fräscha vindrutetorkare. Om ni behöver införskaffa bra sommardäck till er bil så kan ni hitta allt ni behöver här.

Försäkring och Grönt kort

Oavsett vad du har för typ av försäkring på din bil är ett tips att teckna till en särskild assistansförsäkring. Då får du bästa möjliga hjälp vid eventuell bärgningsolycka. Kolla dock så den täcker körning i Europa om du planerar köra utomlands. Idag behövs egentligen inte ett så kallat Grönt kort (internationellt försäkringsbevis) längre men i vissa länder kan det ändå bli struligt att köra över gränsen utan det. Du beställer det hos ditt försäkringsbolag. Där beställer du även Servicekort för hemförsäkringens reseförsäkring om du skulle bli sjuk eller skadad.

Planera din rutt

Idag finns det fina möjligheter att med GPS planera körningen så du slipper långa köer eller vägarbeten. Kanske vill du köra längs havet eller på slingriga vägar i bergen. Oavsett kan du få stor hjälp av de gratisappar som finns i våra telefoner. Det finns även appar och hemsidor så du kan boka hotell eller pensionat för hela resan eller någon dag i förväg om du föredrar lite friare körning. Ha det så kul på eran fantastiska bilsemester.

Gilla oss

Diskutera!

Gå med i vår populära Facebook-grupp, Bilsemester-gruppen och ta dela av tips eller dela med dig av andras.

GPS-tips

GPS-tips

Här har vi samlat tips för dig som är i behov av att köpa en ny GPS till bilen. Jämför märken och modeller samt vilka funktioner du bör tänka på.

Bensinpriser

Bensin- och dieselpriser i Europa

Besök vår avdelning med bensin- och dieselpriser i Europas alla länder.

Europakarta

Europakarta

Med vår interaktiva europakarta kan du förflytta fokus genom att dra och släppa med musen. Här har vi även märkt ut olika platser som är av särskilt intresse. Perfekt för dig som planerar att bila i Europa. Till europakarta

Däckguide

Däckguide

Kolla in vår guide för att köpa däck. Vinterdäck eller sommardäck beroende på säsong och vilka som behöver byts ut.